Hidros warmtepomp Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar tot wel €490


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Hidros warmtepomp plaatsen

Een geschikte Hidros warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Derhalve zien we bijzonder veel alternatieven voor de cv-ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Op deze pagina check je alle info over type systemen, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Hidros.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Selecteer de installatie die rijmt met jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Vraag offertes op en neem een echte Hidros warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. Laat alles op de juiste manier installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
  6. Bekijk of alles goed is aangesloten. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de Hautec warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, dak en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Installatieruimte voor het aanleggen van een boiler en warmtepomp.

Eventueel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Hidros warmtepomp is voor mij geschikt? Hidros faciliteert in verschillende warmtepompen, passend bij haast ieder huis (zoals de LHA.1002.LS). De hamvraag is, welk systeem strookt met mijn budget? Daarom bediscussiëren we bondig de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit gaat op basis van een soort airco buiten. Deze warmte wordt via leidingen getransporteerd naar een systeem in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de cv-ketel vervangen door warmtepomp in Heerhugowaard.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt ook warmte uit de lucht. Doorgaans ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. De opgewekte energie zorgt voor de opwarming van water. En dit wordt dan ingezet voor radiatoren/vloerverwarming plus tapwater. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een Hidros ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp nuttigt warmte uit de grond. Een speciale bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 8 – 12 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. De functie hiervan is het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Er zijn 2 opties: een open of gesloten circuit. De warmte uit de bodem wordt opgewaardeerd naar warmte die je kunt gebruiken. Voor je verwarming in huis en warm water uit de kraan. Geschikt voor vloersystemen en radiator verwarming. De pomp heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. Zo’n hybride oplossing kan niet alles zelf doen. De HR-ketel is nodig voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker in vergelijking met een standalone oplossing. Let op: houd er rekening mee dat je een gasaansluiting houdt. Een veelgebruikte oplossing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina gasketel en warmtepomp in Hardenberg.

Hidros CV ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of laatst nog een gasketel laten aansluiten? Huishoudens weten niet dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de Hidros warmtepomp prijzen april 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: betaalbaar, in een dag aangelegd, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Hidros subsidie). Het jammere is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel samen met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet afdoende. In 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of misschien wel een volledig elektrische oplossing? Graag horen wij over jouw ervaringen met Hidros warmtepomp. Waardevol voor mensen die op zoek zijn naar een energiezuinige bron van energie. Hidros warmtepomp

Nieuwsgierig naar de laatste prijzen? Vul je gegevens in en vind de installateur voor jouw klus