Hautec warmtepomp Maak de keuze voor groene energie en bespaar jaarlijks €410


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenHautec warmtepomp plaatsen

Een Hautec warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Om die reden bestaan er reusachtig veel alternatieven voor de gasgestookte ketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Aan de hand van de info op deze pagina bekijk je praktische info over soorten systemen, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Hautec.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Ontdek welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Kies de installatie die strookt met de woning en budget.
  3. Vergelijk de prijzen en neem een vakkundige Hautec warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Inspecteer of de installatie zuinig en juist draait. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Galmet warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp en eventuele boiler.

Eventueel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Hautec warmtepomp past in mijn woning? Hautec heeft een hele scala aan warmtepompen, aansluitend bij zowat elke woning (zoals de HWL-25-EC). Maar, welke installatie matcht bij mijn budget? Daarom bekijken we kort de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een soort airco buiten. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar het gedeelte wat binnen staat. De installatie zet de koude lucht (5 graden) door middel van een compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Heemskerk.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt ook warmte uit de lucht. Dit kan zijn buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. Dit wordt ingezet voor warm water. En dit wordt dan ingezet voor vloerverwarming plus tapwater. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Hautec ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp nuttigt “gratis” warmte uit de bodem. Een speciale bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 11 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We differentiëren een circuit dat gesloten of open is. De warmte wordt via een warmtewisselaar opgewaardeerd naar bruikbare energie. Denk aan energie voor je verwarming in huis en voor warm tapwater. Compatibel met vloer en radiatorverwarming. Dit systeem heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Zo’n hybride apparaat heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel helpt op koude dagen en als er opeens veel warm water nodig is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger dan een 100% elektrische systeem. Het nadeel is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een prima toepassing betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een gasketel en warmtepomp in Goes.

Hautec CV ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Huishoudens zijn niet op de hoogte dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in vergelijking met volledig elektrische installatie (check Hautec warmtepomp prijzen juli 2021). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage aanschafprijs, in een dag aangelegd, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Hautec subsidie). Belangrijk minpunt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is straks niet toegestaan. Met ingang van 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of wellicht een standalone opstelling? Wij horen graag over jouw ervaringen met Hautec warmtepomp. Waardevol voor Nederlanders die over willen stappen naar een gasloze wijze van verwarming. Hautec warmtepomp

Wat zijn de huidige prijzen? Vul je gegevens in en vind een voordelige installateur.