Hitecsa warmtepomp Kies voor een duurzaam alternatief en verlaag je energienota met €320


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Hitecsa warmtepomp plaatsen

Een passende Hitecsa warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Derhalve bestaan er de wereld aan alternatieven voor de cv-ketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Op deze pagina bekijk je bruikbare info over type systemen, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Hitecsa.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke soorten warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
  2. Neem de installatie die aansluit bij de woning en budget.
  3. Vraag meerdere offertes op en ga voor een degelijke Hitecsa warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. Laat alles op de juiste manier installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
  6. Controleer of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Hewalex warmtepomp.

Welke woning is geschikt?

Vloer, gevel en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp met optionele boiler.

Optioneel: locatie voor grondboring / lucht-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Hitecsa warmtepomp past in mijn woning? Hitecsa faciliteert in verschillende warmtepompen, aansluitend bij zowat ieder huis (zoals de EKWXBA-1001.1). De vraag is, welk apparaat sluit aan bij mijn huis? Om die reden bekijken we beknopt de meest gekozen installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht als energiebron. Dit werkt in feite met een ‘airco achtig’ toestel. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar een systeem in huis. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een speciale compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Hellevoetsluis.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp onttrekt ook energie uit de lucht. Denk hierbij aan buitenlucht, ventilatielucht of omgevingslucht. Deze warmte gebruiken we voor verwarmd water. En dit wordt dan ingezet voor verwarming + water voor in de badkamer. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een Hitecsa ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp benut “gratis” warmte uit de bodem. Een speciale bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 11 – 13 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het toevoeren van warm water voor de verwarming. Een grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en koelt in de zomerperiode.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We differentiëren een open of gesloten circuit. De ‘gevangen’ warmte wordt omgezet naar warmte die je kunt gebruiken. Denk aan energie voor het verwarmen van je woning en warm water uit de kraan. Prima in te zetten voor vloersystemen en radiator verwarming. De installatie zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. Zo’n hybride apparaat kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel springt bij als de vraag naar warmte hoog is, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper vergeleken met een all-electric systeem. Let op: houd er rekening mee dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een uitstekende model betreft de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over gasketel en warmtepomp in Hattem.

Hitecsa CV ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Veel mensen vergeten dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in vergelijking met volledig elektrische installatie (check Hitecsa warmtepomp prijzen april 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage investering, in een dag aangelegd, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Hitecsa subsidie). Belangrijk minpunt is dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet voldoende. In 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of juist een full electric opstelling? Graag horen wij over jouw ervaringen met Hitecsa warmtepomp. Waardevol voor consumenten die op zoek zijn naar een energiezuinige bron van energie. Hitecsa warmtepomp

Wat zijn de huidige prijzen? Vul je gegevens in en kies de goedkoopste installateur.