Hewalex warmtepomp Ga voor een milieubewuste optie en bespaar tot wel €330


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenHewalex warmtepomp plaatsen

Een geschikte Hewalex warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Derhalve zien we interessante alternatieven voor de cv-ketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Dankzij de info op deze pagina tref je praktische info over type systemen, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Hewalex.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Analyseer welke soorten warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Maak een keuze voor de installatie die matcht bij de woning en budget.
  3. Vraag offertes op en neem een erkende Hewalex warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. De installatie kan beginnen. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
  6. Controleer of de installatie zuinig en juist draait. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Haier warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, gevel en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.

Eventueel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Hewalex warmtepomp moet ik kiezen? Hewalex heeft verschillende warmtepompen, geschikt voor zowat elke situatie (zoals de PCWU 2,5 kW). De vraag is, welk systeem strookt met mijn huis? Om die reden beoordelen we in het kort de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit werkt in feite met een soort airco buiten. De onttrokken warmte wordt via leidingen getransporteerd naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten dankzij een compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Heerenveen.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt ook energie uit de lucht. Denk hierbij aan buitenlucht, ventilatielucht of omgevingslucht. Deze lucht gebruiken we voor de opwarming van water. En dit wordt dan ingezet voor de verwarming in huis plus water voor in de badkamer. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een Hewalex ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp haalt “gratis” warmte uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 8 – 14 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Er zit verschil tussen een circuit dat gesloten of open is. De warmte wordt via een warmtewisselaar geconverteerd naar warmte die je kunt gebruiken. Onder andere voor je verwarming in huis en warm water uit de kraan. Geschikt voor vloerverwarming en radiatoren. Het systeem kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Zo’n hybride oplossing neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel staat klaar voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker in vergelijking met een standalone systeem. Een minpunt is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een prima oplossing is een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina gasketel en warmtepomp in Haarlem.

Hewalex CV ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of onlangs een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Woningbezitters realiseren zich te weinig dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel lager in vergelijking met volledig elektrische installatie (check Hewalex warmtepomp prijzen juli 2020). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage investering, eenvoudig te installeren, en werkt samen met je huidige CV (En er is Hewalex subsidie). Let op: houd er rekening mee dat je niet volledig van het gas los bent: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is eigenlijk niet afdoende. In het jaar 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of juist een standalone opstelling? Graag horen wij over jouw ervaringen met Hewalex warmtepomp. Bruikbaar voor mensen die interesse hebben in een duurzame wijze van verwarming. Hewalex warmtepomp

Hoe hoog liggen de prijzen? Vraag meerdere offertes aan en ga voor de goedkoopste installateur