iDM warmtepomp Stap over op groene stroom en bespaar tot wel €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



iDM warmtepomp plaatsen

Een passende iDM warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Om die reden heb je tegenwoordig de wereld aan alternatieven voor de hr-ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Via deze website vergelijk je handige informatie over de verschillende apparatuur, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van iDM.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Kies de installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
  3. Vraag meerdere offertes op en neem een betrouwbare iDM warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. Laat alles op de juiste manier installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
  6. Toets of alle werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Hiseer warmtepomp.

Is mijn huis geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van een boiler en warmtepomp.

Bij volledig elektrisch: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke iDM warmtepomp past in mijn woning? iDM verkoopt een ruim aanbod met warmtepompen, rendabel voor bijna elk huis (zoals de iPump A 3-11). De hamvraag is, welk systeem rijmt met mijn wensen? Onderstaand beoordelen we in het kort de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt de buitenlucht als warmtebron. Dit gaat op basis van een soort ventilator buiten. Deze warmte wordt overgedragen naar het binnendeel. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een speciale compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over cv-ketel vervangen door warmtepomp in Hoogeveen.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp onttrekt ook energie uit de lucht. Denk hierbij aan ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. De opgewekte energie wordt ingezet voor verwarmd water. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor verwarming plus water om te douchen. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een iDM ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp haalt bodemwarmte. De onmisbare bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 9 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het toevoeren van warm water voor de verwarming. Een grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, maar kan ook koelen als het warm is.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Er zit verschil tussen een open of gesloten bron. De ‘gevangen’ warmte wordt getransformeerd naar direct inzetbare energie. Bijvoorbeeld voor het verwarmen van je woning en warm water uit de kraan. Compatibel met radiatoren en vloersystemen. Het systeem kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Zo’n hybride apparaat neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel ondersteunt op koude dagen plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in vergelijking met een all-electric installatie. Belangrijk: dit betekent dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een populaire oplossing is de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over gasketel en warmtepomp in Heemstede.

iDM CV ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of afgelopen jaar een nieuwe CV ketel laten installeren? Huishoudens vergeten dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de iDM warmtepomp prijzen april 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage aanschafprijs, eenvoudig te installeren, en werkt samen met je huidige CV (En er is iDM subsidie). Belangrijk minpunt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet voldoende. In het jaar 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of wellicht een full electric installatie? Wij horen graag over jouw ervaringen met iDM warmtepomp. Praktisch voor woningbezittersdie interesse hebben in een energiezuinige wijze van verwarming. iDM warmtepomp

Wat zijn de huidige prijzen? Vergelijk alle aanbieders en vind een voordelige installateur.