CV-ketel vervangen Heemstede Kies een milieuvriendelijke optie en realiseer een besparing tot wel €470


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Heemstede? Dan heb je in januari 2021 eigenlijk 2 alternatieven: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Het is een dilemma waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Per ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. En vanaf 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Op basis waarvan moet je kiezen? Hieraan ten grondslag liggen velerlei zaken: wat is de gewenste duurzaamheid, hoeveel wil je uitgeven, wat zijn de eigenschappen van je huis, en wat kun je zeggen over de isolatie? Niet vergeten: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Heemstede met betrekking tot aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Hieronder signaleer je de meest gekozen erkende alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Maar ook elektrische cv-ketels, pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen, het warmenet zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken omtrent onze energieconsumptie in de toekomst. Via cvketel-warmtepomp.nl vind je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat kan ik aanleggen in plaats van een gas-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Kies een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Heemstede.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Heemstede?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Heemstede [Update januari 2021]

Jouw hr-ketel is defect.Dan heb jij veel te kiezen. Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een serieuze tweestrijd. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Heemstede is een absolute aanrader. Goed voor het milieu, gunstig qua prijs en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze vakmannen bedachten daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Renson installatie).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke warmtepomp installaties wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die matcht bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag prijzen op en ga voor een degelijke warmtepomp installateur in Heemstede. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Trek na of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een boiler en warmtepomp.

In geval van all-electric: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Heemstede

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Toch, er zijn nog tal van alternatieven voor een Hoog rendement ketel van onder andere Ferroli of natuurlijk Sentry. Wat past bij mijn mijn wensen? Hier bekijk jij per mogelijkheid een korte uitleg. Wat is de werkwijze, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en zet dit om naartoepasbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of combineren met een hybride versie.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Subsidies tot €2.500
 • Hoog geprijsd
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het genereren van heet water. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Heemstede: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De uitgaven worden geschat op zo’n €4100 met installeren.

 • Gaat 15 tot 30 jaar mee
 • Gemeentelijke subsidie
 • Kan CV niet volledig vervangen
 • Minder mooi uitzicht

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op korrels van geperst snoeihout. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als snippers- en/of houtblokken.

 • Geen schoorsteen nodig
 • Eenvoudig in te stellen
 • Onderhoudscontract
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een toekomstgericht product en samen met zonnecellen te combineren.

 • Eigen design mogelijk
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Helaas geen subsidie
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Dat is veiliger. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Maakt geen geluid
 • Een hoog verbruik
 • Opties voor subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond waardoor warm water stroomt. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Heemstede? Let dan op de verschillende kosten. Onze deskundigen hebben een duidelijke lijst samengesteld van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijk in vergelijking met de Gasgestookte ketel. Maar let op: de aanschaftarieven liggen hoog (en vergeet de installatie niet). Daarentegen zijn er wel subsidies. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) ligt tussen de €2300 tot €4350.

Aanschafprijs

De kosten van de warmtepomp zelf hakt er het hardst in. Op basis van de gekozen installatie (Bodem/water, Lucht/lucht, Lucht/water, Ventilatielucht, Water/water) betaal je een bedrag tussen de €3700 en €20500. Ook interessant: CV-Ketel in Bavel vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Vervolgens heb je te maken met installatiekosten. Deze aanlegkosten komen regelmatig uit tussen de €1700 – €4900. Neig jij naar een Bodemwarmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het monteren van een standaard (MV) lucht-warmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomverbruik

Een gasketel werkt op basis van gas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat houdt dat in? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De uiteindelijke energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Heel interessant dus.

Tegemoetkoming van het rijk

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Het betreft een vorstelijke Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op de speciale apparatenlijst signaleer jij de actuele subsidievergoeding in Heemstede. Deze liggen op het moment tussen de €1800 en €2900. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Climaveneta WWH-HT 0151 geldt een subsidie van €7800 en ten aanzien van de Panasonic T-CAP KIT-WXC12F9E8 geldt een bedrag van €2500. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Heemstede.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten geanalyseerd? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Wanneer je kiest voor een basis model (lucht-lucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem zit op de 10 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp moet je denken aan 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Heemstede?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of toevallig recentelijk een actuele HR-ketel laten plaatsen? Het gros van de huizenbezitters hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage aanschafprijs, geen dure installatie / vakman, en werkt samen met je huidige CV. Let op: houd er rekening mee dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet bestendig. Met ingang van 2050 is in principe elke woning gasvrij. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp s-Heer Hendrikskinderen.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Met behulp van de info op deze pagina bekijk jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Heemstede. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Je verbruikt geen duur gas. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En wek jij de stroom zelf op? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Wil jij een huis zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: pelletkachels, infraroodpanelen, het warmenet, biomassaketel, elektrische cv-ketels. Hedendaags is hiervoor veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een full-electric pomp hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Noord-Holland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs in de buurt van Heemstede.