InterClima-MTA warmtepomp Ga voor een milieubewuste optie en bezuinig tot €410


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



InterClima-MTA warmtepomp plaatsen

Een InterClima-MTA warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Daarom zijn er zuinige alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Met behulp van deze pagina tref je bruikbare info over verschillen tussen installaties, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van InterClima-MTA.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke warmtepomp versie te installeren zijn in jouw woning.
  2. Maak een keuze voor de installatie die rijmt met jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en neem een vakkundige InterClima-MTA warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Bekijk of de installatie zuinig en juist draait. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Hitachi warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Bij volledig elektrisch: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke InterClima-MTA warmtepomp past in mijn woning? InterClima-MTA verkoopt flink wat verschillende warmtepompen, aansluitend bij vrijwel iedere woning (zoals de HCY 051). Wat jij wil weten is, welk type rijmt met mijn woning? Daarom bediscussiëren we in het kort de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gaat op basis van een ‘airco achtig’ toestel. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in huis. De installatie zet de koude lucht (5 graden) door middel van een compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een cv-ketel vervangen door warmtepomp in Hoorn.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt ook warmte uit de lucht. Dit kan zijn buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. De opgewekte energie wordt gebruikt voor de opwarming van water. En dat komt ten goede van verwarming en/of tapwater. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een InterClima-MTA ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp nuttigt warmte in de aarde. De unieke bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 11 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter maar kan ook koelen als het warm is.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. We onderscheiden een open of gesloten circuit. De ‘gevangen’ warmte wordt opgewaardeerd naar bruikbare energie. Denk aan energie voor het verwarmen van je woning en warm water voor de badkamer. Geschikt voor vloer en radiatorverwarming. Dit systeem kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. De hybride installatie kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel springt bij wanneer het erg koud is, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper wanneer je het afzet tegen een all-electric installatie. Minder fraai is het feit dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een populaire oplossing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een gasketel en warmtepomp in Heerde.

InterClima-MTA CV ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of laatst nog een actuele HR-ketel laten plaatsen? Veel mensen hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook InterClima-MTA warmtepomp prijzen april 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: betaalbaar, geen ingewikkelde installatie, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is InterClima-MTA subsidie). Het jammere is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet toegestaan. In 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of misschien wel een standalone installatie? Graag horen wij over jouw ervaringen met InterClima-MTA warmtepomp. Waardevol voor woningbezittersdie zoekende zijn naar een duurzame bron van energie. InterClima-MTA warmtepomp

Hoe hoog liggen de prijzen? Vergelijk offertes en kies de goedkoopste installateur.