Hitachi warmtepomp Maak de keuze voor groene energie en bespaar tot wel €320


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenHitachi warmtepomp plaatsen

De beste Hitachi warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Daardoor bestaan er de wereld aan alternatieven voor de cv-ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Dankzij onze website tref je bruikbare info over soorten systemen, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van Hitachi.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Analyseer welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Neem de installatie die rijmt met de woning en budget.
  3. Vraag meerdere offertes op en selecteer een betrouwbare Hitachi warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Controleer of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Herz warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.

Eventueel: locatie voor grondboring / lucht-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Hitachi warmtepomp past in mijn woning? Hitachi hanteert een ruim aanbod met warmtepompen, passend bij zowat ieder huis (zoals de Combi Lite RAS2.5WHVN + RWD2.5NWLE200S). Maar, welk apparaat rijmt met mijn ideaalplaatje? Hieronder behandelen we beknopt de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht als energiebron. Dit gaat op basis van een buitenunit. De opgevangen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar het gedeelte wat binnen staat. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een speciale compressor naar warme lucht. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de cv-ketel vervangen door warmtepomp in Hellendoorn.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp onttrekt ook energie uit de lucht. Vaak gaat het om ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. De energie wordt gebruikt voor de opwarming van water. Dit wordt weer gebruikt voorcentrale verwarming plus water voor in de badkamer. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Hitachi ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp nuttigt de warmte uit uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 11 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Deze grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Er zit verschil tussen een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit het grondwater wordt omgezet naar bruikbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. het verwarmen van je woning en om water op te warmen. Werkt prima met vloerverwarming en radiatoren. Het apparaat kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze kan samenwerken met je gas CV-ketel. Zo’n hybride oplossing kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel staat klaar wanneer het erg koud is, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in vergelijking met een full-electric product. Let op: houd er rekening mee dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een uitstekende toepassing betreft een ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over gasketel en warmtepomp in Hardinxveld-Giessendam.

Hitachi CV ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of heb je net een nieuwe CV ketel laten installeren? Huishoudens hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel lager in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook Hitachi warmtepomp prijzen februari 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: voordelig, geen ingewikkelde installatie, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Hitachi subsidie). Het jammere is dat je niet van het gas af bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is eigenlijk niet voldoende. In het jaar 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of juist een standalone / full electric installatie? Graag horen wij over jouw ervaringen met Hitachi warmtepomp. Een uitkomst voor woningeigenaren die over willen stappen naar een duurzame verwarmingsbron. Hitachi warmtepomp

Hoe hoog liggen de prijzen? Vergelijk offertes en ontdek de goedkoopste installateur.