Warmblauw warmtepomp Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar tot wel €440


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Warmblauw warmtepomp plaatsen

Een Warmblauw warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Hierom zien we reusachtig veel alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Op onze website tref je handige informatie over type systemen, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Warmblauw.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke warmtepomp installaties te installeren zijn in jouw woning.
  2. Ga voor een installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en kies een echte Warmblauw warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. De installatie kan beginnen. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Controleer of alles goed is aangesloten. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Ecoforest warmtepomp.

Is mijn huis geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn voldoende geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van een boiler en warmtepomp.

Eventueel: de mogelijkheid voor een buitenunit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Warmblauw warmtepomp past bij mijn situatie? Warmblauw hanteert een hele wirwar aan warmtepompen, bruikbaar voor haast elke ruimte (zoals de HP3BW 05EP). Echter, welke installatie matcht bij mijn budget? Hierna behandelen we in het kort de meest gekozen installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit werkt in feite met een soort airco buiten. De opgevangen warmte wordt overgedragen naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) via de compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een cv-ketel vervangen door warmtepomp in Zoeterwoude.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut ook warmte uit de lucht. In de regel vaak omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. De opgewekte energie wordt ingezet voor verwarmd water. En dit wordt dan ingezet voor radiatoren/vloerverwarming en/of water om te douchen. Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Warmblauw ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp benut de warmte uit uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 8 – 12 graden). De warmte gaat naar het systeem. De functie hiervan is het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Je kunt kiezen uit een gesloten of open bron. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte omgezet naar toepasbare energie. Denk aan energie voor je verwarming in huis en warm water voor de badkamer. Geschikt voor radiatoren en vloerverwarming. Dit systeem kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Zo’n hybride apparaat kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel helpt voor de piekmomenten (extreme kou), en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder in verhouding met een all-electric type. Let op: houd er rekening mee dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een uitstekende toepassing betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over gasketel en warmtepomp in Woerden.

Warmblauw CV ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of afgelopen jaar een actuele HR-ketel laten plaatsen? Veel mensen vergeten dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de Warmblauw warmtepomp prijzen december 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: aantrekkelijk geprijsd, simpel aan te leggen, goed te integreren in bestaande woning (En er is Warmblauw subsidie). Het heikele punt is dat je gas blijft gebruiken: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is straks niet toegestaan. In het jaar 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of misschien wel een full electric pomp? Wij horen graag over jouw ervaringen met Warmblauw warmtepomp. Bruikbaar voor Nederlanders die zoekende zijn naar een verantwoorde energiebron. Warmblauw warmtepomp

Benieuwd naar de prijzen? Vraag offertes op en vind een voordelige installateur.