Keyter warmtepomp Stap over op groene stroom en bespaar ieder jaar tot €500


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Keyter warmtepomp plaatsen

De beste Keyter warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Om die reden heb je tegenwoordig verantwoorde alternatieven voor de cv-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Via onze website check je alle info over soorten systemen, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van Keyter.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Kies de installatie die past bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
  3. Vergelijk de prijzen en neem een vakkundige Keyter warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. De installatie kan beginnen. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Controleer of alle werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de iDM warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn voldoende geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Soms ook nodig: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Keyter warmtepomp past bij mijn situatie? Keyter heeft een grote variëteit aan warmtepompen, passend bij zowat elk huis (zoals de Key WF-4030-INV4W). Wat jij wil weten is, welk type sluit aan bij mijn wensen? Om die reden bespreken we beknopt de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gebeurt met behulp van een speciale buitenventilator. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar het gedeelte wat binnen staat. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Kampen.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt ook energie uit de lucht. Dit kan zijn ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. Deze warmte wordt ingezet voor de opwarming van water. En dat komt ten goede van radiatoren/vloerverwarming plus water om te douchen. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Keyter ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp neemt warmte uit de grond. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 11 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We maken onderscheid tussen een gesloten en een open systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte omgezet naar warmte die je kunt gebruiken. Denk dan aan energie voor je verwarming in huis en om water op te warmen. Compatibel met vloer en radiatorverwarming. Dit systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze werkt samen met een CV-ketel op gas. Zo’n hybride apparaat heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel is nodig als het koud is in huis, en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper dan een all-electric systeem. Het nadeel is dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een uitstekende oplossing betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina gasketel en warmtepomp in Heerlen.

Keyter CV ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of afgelopen jaar een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Huishoudens realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager dan een volledig elektrisch systeem (zie Keyter warmtepomp prijzen april 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: aantrekkelijk geprijsd, geen ingewikkelde installatie, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Keyter subsidie). Belangrijk minpunt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel samen met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet voldoende. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of zelfs een alle electric installatie? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met Keyter warmtepomp. Bruikbaar voor mensen die over willen stappen naar een “groene” wijze van verwarming. Keyter warmtepomp

Benieuwd naar de prijzen? Vul je gegevens in en ga voor de goedkoopste installateur