MDV warmtepomp Verlaag jou gasverbruik en bespaar jaarlijks €310


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



MDV warmtepomp plaatsen

Een MDV warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Derhalve zien we zuinige alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Op deze website vind je bruikbare info over verschillen tussen installaties, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van MDV.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke warmtepomp versie te installeren zijn in jouw woning.
  2. Maak een keuze voor de installatie die aansluit bij jouw woning, wensen en budget.
  3. Vergelijk de prijzen en kies een degelijke MDV warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
  6. Check of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de Lennox warmtepomp.

Is mijn woning geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn voldoende geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor een warmtepomp met voorraadvat.

In geval van all-electric: boringen in de grond en lucht-lucht unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke MDV warmtepomp moet ik kiezen? MDV verkoopt verschillende warmtepompen, geschikt voor bijna ieder huis (zoals de MGC-V12W/D2RN1). Echter, welke pomp sluit aan bij mijn ideaalplaatje? Hieronder bediscussiëren we kort & bondig de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht als energiebron. Dit kan het apparaat dankzij een soort airco buiten. De opgevangen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar het gedeelte wat binnen staat. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) dankzij een compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Leeuwarden.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut ook warmte uit de lucht. Dit kan zijn omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. Deze warmte komt ten goede van de opwarming van water. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een MDV ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt als bron warmte in de aarde. Een bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 7 – 12 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Je kunt kiezen uit een open of gesloten bron. De ‘gevangen’ warmte wordt omgezet naar bruikbare energie. Onder andere voor het verwarmingssysteem en om water op te warmen. Geschikt voor vloer en radiatorverwarming. Het systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. De hybride installatie kan niet alles zelf doen. De HR-ketel ondersteunt voor de piekmomenten (extreme kou), of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder vergeleken met een full-electric systeem. Let op: houd er rekening mee dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgevraagd oplossing is de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu gasketel en warmtepomp in Houten.

MDV CV ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een nieuwe CV ketel laten installeren? De meeste mensen zijn niet op de hoogte dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk MDV warmtepomp prijzen december 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: aantrekkelijk geprijsd, gemakkelijk te plaatsen, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is MDV subsidie). Minder fraai is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is op lange termijn niet afdoende. Vanaf 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of wellicht een full electric systeem? Deel gerust jouw ervaringen met MDV warmtepomp. Praktisch voor Nederlanders die bezig zijn met een duurzame energiebron. MDV warmtepomp

Wat zijn de huidige prijzen? Vraag offertes op en vind de installateur voor jouw klus