Metro Therm warmtepomp Stap over op groene stroom en bespaar tot wel €330


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenMetro Therm warmtepomp plaatsen

Een geschikte Metro Therm warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Daardoor zien we tal van alternatieven voor de traditionele CV-ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Dankzij deze pagina tref je alle info over soorten systemen, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van Metro Therm.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke warmtepomp installaties geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Selecteer de installatie die rijmt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
  3. Vraag prijzen op en neem een erkende Metro Therm warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. Laat alles op de juiste manier installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
  6. Toets of de installatie zuinig en juist draait. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de Magic Thermodynamic Box warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn voldoende geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp en eventuele boiler.

Soms ook nodig: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Metro Therm warmtepomp past bij mijn situatie? Metro Therm verkoopt verschillende warmtepompen, relevant voor zowat elke ruimte (zoals de Combi 185 BP LS). De vraag is, welke installatie rijmt met mijn budget? Onderstaand bediscussiëren we in het kort de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een buitenunit. Deze warmte vindt zijn weg naar het gedeelte wat binnen staat. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een cv-ketel vervangen door warmtepomp in Lelystad.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van warmte uit de lucht. Dit kan zijn ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. Deze lucht wordt gebruikt voor de opwarming van water. En dat is weer bedoeld voor de verwarming in huis + tapwater. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een Metro Therm ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp benut “gratis” warmte uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 11 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, maar kan ook koelen als het warm is.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We maken onderscheid tussen een open- of juist gesloten systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte getransformeerd naar warmte die je kunt gebruiken. Onder andere voor het verwarmen van je woning en voor warm tapwater. Te combineren met radiatoren en vloerverwarming. De installatie heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. De hybride installatie kan niet alles zelf doen. De HR-ketel staat klaar op koude dagen of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker dan een volledig-elektrisch type. Minder fraai is het feit dat je in 2030 weer moet overstappen. Een veelgevraagd toepassing betreft een ventilatiewarmtepomp. Dit systeem maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu gasketel en warmtepomp in Kampen.

Metro Therm CV ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of laatst nog een nieuwe CV ketel laten installeren? Het gros van de huizenbezitters realiseren zich te weinig dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Metro Therm warmtepomp prijzen februari 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: voordelig, gemakkelijk te plaatsen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Metro Therm subsidie). Het heikele punt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet voldoende. Per 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of zelfs een standalone / full electric pomp? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met Metro Therm warmtepomp. Een uitkomst voor consumenten die op zoek zijn naar een “groene” wijze van verwarming. Metro Therm warmtepomp

Wat zijn de huidige prijzen? Vergelijk offertes en ga voor de goedkoopste installateur