Magic Thermodynamic Box warmtepomp Stap over op groene stroom en bezuinig tot €310


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenMagic Thermodynamic Box warmtepomp plaatsen

Een geschikte Magic Thermodynamic Box warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Daardoor heb je inmiddels de keuze uit bijzonder veel alternatieven voor de gasketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Aan de hand van deze website bekijk je alle details over soorten installaties, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Magic Thermodynamic Box.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Ontdek welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Maak een keuze voor de installatie die past bij jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en kies een degelijke Magic Thermodynamic Box warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. De installatie kan beginnen. Het liefst door de installateur van de adviseur.
  6. Bekijk of alle werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de Keyter warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, gevel en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp en eventuele boiler.

Eventueel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Magic Thermodynamic Box warmtepomp kan ik het beste installeren? Magic Thermodynamic Box biedt een hele scala aan warmtepompen, geschikt voor zowat elke woning (zoals de BMTB 130L). Wat jij wil weten is, welk apparaat matcht bij mijn wensen? Hieronder bespreken we kort & bondig de meest gekozen installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht als energiebron. Dit werkt in feite met een speciale buitenventilator. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar een systeem in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) dankzij een compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de cv-ketel vervangen door warmtepomp in Landgraaf.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van warmte uit de lucht. Vaak gaat het om ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. Deze lucht gebruiken we voor de opwarming van water. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor vloerverwarming plus warm tapwater. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Magic Thermodynamic Box ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt “gratis” warmte uit de bodem. De onmisbare bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 7 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Deze grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Er zijn 2 opties: een open- of juist gesloten systeem. De ‘gevangen’ warmte wordt opgewaardeerd naar warmte die je kunt gebruiken. Bijvoorbeeld voor het verwarmen van je woning en warm water voor de badkamer. Prima in te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. Het apparaat heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Een hybride systeem kan niet alles zelf doen. De HR-ketel ondersteunt wanneer het erg koud is, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper dan een volledig-elektrisch type. Let op: houd er rekening mee dat je in 2030 weer moet overstappen. Een veelgebruikte toepassing betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over gasketel en warmtepomp in Hoogeveen.

Magic Thermodynamic Box CV ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Huishoudens vergeten dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in vergelijking met volledig elektrische installatie (check Magic Thermodynamic Box warmtepomp prijzen juli 2020). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage investering, geen ingewikkelde installatie, goed te integreren in bestaande woning (En er is Magic Thermodynamic Box subsidie). Belangrijk minpunt is dat je gas blijft gebruiken: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet afdoende. Met ingang van 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of een standalone systeem? Deel gerust jouw ervaringen met Magic Thermodynamic Box warmtepomp. Een uitkomst voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame bron van energie. Magic Thermodynamic Box warmtepomp

Wat zijn de huidige prijzen? Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste installateur