NEXTHERM warmtepomp Kies voor een duurzaam alternatief en verlaag je energienota met €330


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenNEXTHERM warmtepomp plaatsen

Online een NEXTHERM warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Daarom zien we interessante alternatieven voor de gasketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Op onze website check je praktische info over soorten systemen, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van NEXTHERM.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Neem de installatie die rijmt met jouw woning, wensen en budget.
  3. Vraag meerdere offertes op en ga voor een echte NEXTHERM warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
  5. De installatie kan beginnen. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Controleer of alle werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de ZBPro warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Een geschikte ruimte voor plaatsing van het warmtepompsysteem (+ boiler).

In geval van all-electric: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke NEXTHERM warmtepomp past in mijn woning? NEXTHERM heeft verschillende warmtepompen, relevant voor bijna iedere woning (zoals de Smartpack2 Eau/Eau 17). De vraag is, welk type past nu bij mijn huis? Onderstaand bediscussiëren we kort de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit is mogelijk dankzij een speciale buitenventilator. De opgevangen warmte wordt overgedragen naar een systeem in huis. De installatie zet de koude lucht (5 graden) via de compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over cv-ketel vervangen door warmtepomp in Winterswijk.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt ook warmte uit de lucht. In de regel vaak omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. Deze lucht gebruiken we voor verwarmd water. En dat is weer bedoeld voor centrale verwarming + tapwater (keuken / badkamer). Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een NEXTHERM ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp neemt bodemwarmte. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 11 – 12 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Je kunt kiezen uit een gesloten en een open systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte veranderd in direct inzetbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. de (CV) verwarming in woningen en warm water uit de kraan. Te combineren met vloersystemen en radiator verwarming. De installatie warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. De hybride installatie kan niet alles zelf doen. De HR-ketel springt bij voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker in vergelijking met een full-electric oplossing. Het nadeel is dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een prima product is een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een gasketel en warmtepomp in Veldhoven.

NEXTHERM CV ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Woningbezitters hebben niet de kennis dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de NEXTHERM warmtepomp prijzen juli 2020). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: betaalbaar, simpel aan te leggen, goed te integreren in bestaande woning (En er is NEXTHERM subsidie). Let op: houd er rekening mee dat je gas blijft gebruiken: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is straks niet afdoende. Met ingang van 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of een standalone systeem? Deel gerust jouw ervaringen met NEXTHERM warmtepomp. Waardevol voor mensen die bezig zijn met een energiezuinige verwarmingsbron. NEXTHERM warmtepomp

Wat zijn de actuele prijzen? Vraag meerdere offertes aan en vind een voordelige installateur.