ZBPro warmtepomp Maak de keuze voor groene energie en bezuinig tot €380


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



ZBPro warmtepomp plaatsen

Online een ZBPro warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Daardoor zijn er groene alternatieven voor de gasketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Via deze pagina lees je handige informatie over soorten installaties, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van ZBPro.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
  2. Selecteer de installatie die aansluit bij jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Vraag prijzen op en kies een degelijke ZBPro warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Toets of de installatie zuinig en juist draait. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Weishaupt-Monarch warmtepomp.

Is mijn woning geschikt?

Gevel vloer en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.

Soms ook nodig: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke ZBPro warmtepomp past in mijn woning? ZBPro faciliteert in flink wat verschillende warmtepompen, relevant voor haast elk huis (zoals de Hero Inverted heat pump 15kW). De vraag is, welk apparaat sluit aan bij mijn wensen? Hieronder beoordelen we bondig vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit werkt in feite met een soort airco buiten. De onttrokken warmte wordt via leidingen getransporteerd naar de “binnenunit”. De installatie zet de koude lucht (5 graden) via de compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over cv-ketel vervangen door warmtepomp in Waalwijk.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp onttrekt ook energie uit de lucht. Vaak gaat het om omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. Deze lucht wordt gebruikt voor warm water. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor vloerverwarming en/of water voor in de badkamer. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een ZBPro ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp haalt warmte uit de grond. De unieke bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 7 – 12 graden). De warmte gaat naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We onderscheiden een open of gesloten circuit. De ‘gevangen’ warmte wordt geconverteerd naar toepasbare energie. Onder andere voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Werkt prima met vloer en radiatorverwarming. De pomp warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Een hybride pomp kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel ondersteunt voor de piekmomenten (extreme kou), of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper vergeleken met een volledig-elektrisch installatie. Een minpunt is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een veelgebruikte oplossing is de ventilatiewarmtepomp. Deze onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over gasketel en warmtepomp in Uithoorn.

ZBPro CV ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een nieuwe CV ketel laten installeren? Huishoudens realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de ZBPro warmtepomp prijzen april 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: voordelig, geen ingewikkelde installatie, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is ZBPro subsidie). Minder fraai is dat je niet volledig van het gas los bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet toegestaan. Met ingang van 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of wellicht een full electric installatie? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met ZBPro warmtepomp. Nuttig voor consumenten die zoekende zijn naar een gasloze verwarmingsbron. ZBPro warmtepomp

Wat zijn de huidige prijzen? Vul je gegevens in en ga voor de goedkoopste installateur