CV-ketel vervangen Venlo Ga voor een milieubewuste optie en bespaar jaarlijks €400


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Venlo? In feite heb je in juli 2020 2 keuzes: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of juist een meer duurzame oplossing. Een tweestrijd waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Rond voorjaar 2030 zit Holland totaal zonder gas. Wat moet je dan kiezen? Die keuze hangt af van diverse aspecten: wat is de gewenste duurzaamheid, hoeveel wil je uitgeven, in wat voor huis woon je, en wat zijn de isolatiewaarden? Cruciaal: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Venlo rond aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op deze website detecteer je een aantal veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Echter ook infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboilers, elektrische cv-ketels, pelletkachels zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken betreffende ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Met behulp van de vergelijker lees je alle handige informatie. Wat kan ik aanleggen in plaats van een HR-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Klik op een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Venlo.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Venlo?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Venlo [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat is de beste oplossing? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Venlo is een absolute aanrader. Goed voor het milieu, betaalbaar en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je het 7 stappen model ( of bekijk Warmblauw).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke type warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Selecteer de installatie die past bij de woning en budget.
 3. Vraag offertes op en selecteer een geoefende warmtepomp installateur in Venlo. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Toets of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is onze woning geschikt?

Gevel vloer en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Voldoende ruimte (naast de CV) voor het warmtepompsysteem (+ boiler).

Eventueel: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Venlo

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Alleen, er zijn nog tal van alternatieven voor een Hr-ketel van leveranciers als Brink of natuurlijk Mark. Wat past bij mijn mijn situatie? Op cvketel-warmtepomp.nl signaleer jij per optie praktische info. Wat is het, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en verandert dit in bruikbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of combineren met een hybride versie.

 • Minder Co2 uitstoot
 • Overheidssubsidies
 • Hoge tarieven
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van water. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Venlo: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De prijs ligt rond de €4500 inclusief aanleggen.

 • Goedkoop heet water
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Terugleveren niet mogelijk
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van samengeperste korrels van hout. Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels werken echter ook met houtblokken en snippers.

 • CO2-neutraal stoken
 • Eenvoudig in te stellen
 • Onderhoudscontract
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een innovatief systeem en samen met zonnecellen te combineren.

 • Geen ruimteverlies
 • Per zone regelbaar
 • Helaas geen subsidie
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Niet energiezuinig
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een slim en open systeem aangesloten op een warmtebron. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Slechts één aanbieder
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Venlo? Dan krijg je te maken met meerdere type kosten. Onze experts hebben hieronder een opsomming geplaatst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van een warmtepomp is beter ten opzichte van de Gasgestookte ketel. Kanttekening: de kostprijs ligt hoger (en de plaatsing is kostbaar). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Limburg) fluctueert tussen de €2950 en €5400.

Winkelprijs

De prijs van de warmtepomp zelf voel je het eerste. Gebaseerd op de soorten systemen (Bodem/water, Ventilatielucht, Lucht/water, Water/water, Lucht/lucht) liggen de prijzen tussen de €3900 en €15000. Zoek ook naar CV-Ketel in Noordlaren vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daaropvolgend zijn er de kosten van de installateur. De tarieven van installateurs variëren (gemiddeld) tussen de €1400 – €4400. Wil jij beslist een grond-warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een standaard ventilatiewarmtepomp is veel betaalbaarder.

Energieverbruik

De HR-ketel verbruikt aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Waar resulteert dat in? De gasmeter gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De “korting” op de energierekening varieert tussen 35% en 50%. Wie wil dat nu niet?

ISDE regeling

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Daarom is er een royale subsidie (ISDE). Op deze handige apparatenlijst check je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Venlo. Dit ligt vaak ergens tussen de €1200 – €2200. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Daikin ERLQ006(**)V3 + EHBX08(**)9W kun je aanspraak maken op €1800 en m.b.t. de Viessmann Vitocal 300-G BW 301.B17 krijg je €3800. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Venlo.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten verrekend? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij goedkopere systemen (ventilatiewarmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp wordt geschat op 5 tot 9 jaar, 0is dit al snel 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Venlo?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of onlangs een hoog rendement ketel laten neerzetten? Woningbezitters weten niet dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: aantrekkelijk geprijsd, eenvoudig te installeren, goed te integreren in bestaande woning. Minder fraai is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is op lange termijn niet genoeg. In 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Nu ook online: warmtepomp Froombosch.


Op weg naar een huis zonder gas

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Via cvketel-warmtepomp.nl check jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Venlo. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. De gasrekening gaat naar 0. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? En gebruik je zonnepanelen? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Jouw woning zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: infraroodpanelen, zonneboilers, biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels. De komende periode heb je de beschikking over een leuke subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een volledig elektrisch systeem hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Limburg.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Check de prijzen van installateurs in Venlo.