Oschner warmtepomp Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar ieder jaar tot €490


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenOschner warmtepomp plaatsen

Online een Oschner warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Hierom zijn er zuinige alternatieven voor de cv-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Dankzij onze website check je alle details over soorten installaties, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van Oschner.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Ontdek welke soorten warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
  2. Kies de installatie die past bij jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Vraag offertes op en kies een betrouwbare Oschner warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Inspecteer of het systeem werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Nefit warmtepomp.

Welke woning is geschikt?

Gevel vloer en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor een warmtepomp met voorraadvat.

In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Oschner warmtepomp past in mijn woning? Oschner heeft een ruim aanbod met warmtepompen, passend bij haast elke ruimte (zoals de 250 DK). Echter, welk systeem past nu bij mijn woning? Hierna bediscussiëren we beknopt de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een speciale buitenventilator. Deze warmte wordt overgedragen naar de warmtepomp in huis. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een krachtige compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Moerdijk.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van warmte uit de lucht. Doorgaans buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. Deze warmte gebruiken we voor het opwarmen van water.En dat is weer bedoeld voor radiatoren/vloerverwarming + tapwater. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Oschner ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp benut bodemwarmte. De unieke bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 10 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Een grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en koelt in de zomerperiode.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We differentiëren een open of gesloten circuit. De ‘gevangen’ warmte wordt omgezet naar hoogwaardige bruikbare energie. Voor je verwarming in huis en warm water voor de badkamer. Compatibel met radiatoren en vloersystemen. Dit systeem heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze werkt samen met een CV-ketel op gas. De hybride installatie kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel staat klaar als de vraag naar warmte hoog is, of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker in verhouding met een full-electric systeem. Belangrijk: dit betekent dat je in 2030 weer moet overstappen. Een veelgebruikte oplossing is een ventilatiewarmtepomp. Deze gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over gasketel en warmtepomp in Lelystad.

Oschner CV ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of onlangs een nieuwe CV ketel laten installeren? Huishoudens realiseren zich te weinig dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager dan een volledig elektrisch systeem (zie Oschner warmtepomp prijzen augustus 2020). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: voordelig, eenvoudig te installeren, goed te integreren in bestaande woning (En er is Oschner subsidie). Minder fraai is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet genoeg. In het jaar 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Ervaringen

Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of zelfs een volledig elektrische installatie? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met Oschner warmtepomp. Praktisch voor woningeigenaren die over willen stappen naar een verantwoorde manier van verwarmen. Oschner warmtepomp

Hoe hoog liggen de prijzen? Vraag meerdere offertes aan en ga voor de goedkoopste installateur