Nefit warmtepomp Kies een milieuvriendelijke optie en verlaag je energienota met €330


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenNefit warmtepomp plaatsen

De beste Nefit warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Daarom zijn er nogal wat alternatieven voor de hr-ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Via deze website bekijk je praktische info over soorten installaties, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Nefit.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke type warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Ga voor een installatie die strookt met jouw woning, wensen en budget.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en kies een betrouwbare Nefit warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Vraag om een ontwerp op maat. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
  6. Check of de installatie zuinig en juist draait. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Metro Therm warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Soms ook nodig: boringen in de grond en lucht-lucht unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Nefit warmtepomp past bij mijn situatie? Nefit verkoopt een hele scala aan warmtepompen, aansluitend bij vrijwel ieder huis (zoals de EnviLine A/W 14 B-T). Echter, welk systeem past nu bij mijn huis? Onderstaand beoordelen we beknopt vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit werkt in feite met een soort ventilator buiten. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een krachtige compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Maastricht.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut ook energie uit de lucht. In de regel vaak ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. De opgewekte energie draagt zorg voor verwarmd water. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor verwarming plus tapwater (keuken / badkamer). Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een Nefit ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp benut warmte uit de grond. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 10 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Er zit verschil tussen een gesloten en een open systeem. De warmte uit het grondwater wordt omgezet naar hoogwaardige bruikbare energie. Voor de (CV) verwarming in woningen en water om te douchen. Geschikt voor radiatoren en vloersystemen. De installatie warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas. Een hybride pomp heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel helpt voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker dan een 100% elektrische oplossing. Het nadeel is dat je een gasaansluiting houdt. Een uitstekende product is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit systeem onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over gasketel en warmtepomp in Landgraaf.

Nefit CV ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of heb je net een hoog rendement ketel laten neerzetten? Woningbezitters vergeten dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Nefit warmtepomp prijzen mei 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: aantrekkelijk geprijsd, geen dure installatie / vakman, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Nefit subsidie). Het jammere is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is straks niet genoeg. In het jaar 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of misschien wel een full electric installatie? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met Nefit warmtepomp. Bruikbaar voor consumenten die zoekende zijn naar een verantwoorde energiebron. Nefit warmtepomp

Nieuwsgierig naar de laatste prijzen? Vul je gegevens in en vind een voordelige installateur.