Remeha warmtepomp Verlaag jou gasverbruik en bespaar ieder jaar tot €400


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenRemeha warmtepomp plaatsen

Online een Remeha warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Hierom bestaan er reusachtig veel alternatieven voor de gasgestookte ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Via CVketel-warmtepomp.nl tref je praktische info over soorten installaties, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Remeha.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke warmtepomp installaties geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Ga voor een installatie die aansluit bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
  3. Vraag prijzen op en neem een degelijke Remeha warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Vraag om een ontwerp op maat. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Bekijk of alle werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de Panasonic warmtepomp.

Is mijn huis geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Installatieruimte voor het aanleggen van een warmtepomp met voorraadvat.

In geval van all-electric: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Remeha warmtepomp moet ik kiezen? Remeha faciliteert in een arsenaal aan warmtepompen, aansluitend bij haast iedere woning (zoals de E-HP AW 42 Cool Plus). De hamvraag is, welke installatie sluit aan bij mijn wensen? Onderstaand beoordelen we kort & bondig de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht als energiebron. Dit gebeurt met behulp van een speciale buitenventilator. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar een systeem in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een speciale compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Oisterwijk.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt ook energie uit de lucht. Denk hierbij aan ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. Dit komt ten goede van het opwarmen van water.Dit wordt weer gebruikt voorradiatoren/vloerverwarming plus water voor in de badkamer. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een Remeha ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp profiteert van bodemwarmte. De onmisbare bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 10 – 13 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. De functie hiervan is het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We maken onderscheid tussen een open of gesloten circuit. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte opgewaardeerd naar warmte die je kunt gebruiken. Voor je verwarming in huis en warm water voor de badkamer. Geschikt voor vloer en radiatorverwarming. Het systeem kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Een hybride pomp neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel ondersteunt als de vraag naar warmte hoog is, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger dan een full-electric type. Het nadeel is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een populaire product is een ventilatiewarmtepomp. Deze ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina gasketel en warmtepomp in Medemblik.

Remeha CV ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? De meeste mensen hebben niet de kennis dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook Remeha warmtepomp prijzen juli 2020). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: goedkoop, geen ingewikkelde installatie, en werkt samen met je huidige CV (En er is Remeha subsidie). Belangrijk minpunt is dat je niet volledig van het gas los bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet bestendig. Per 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of wellicht een alle electric installatie? Graag horen wij over jouw ervaringen met Remeha warmtepomp. Nuttig voor consumenten die interesse hebben in een “groene” wijze van verwarming. Remeha warmtepomp

Wat zijn de actuele prijzen? Vul je gegevens in en kies de goedkoopste installateur.