Panasonic warmtepomp Stap over op groene stroom en bespaar ieder jaar tot €500


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenPanasonic warmtepomp plaatsen

Online een Panasonic warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Derhalve heb je inmiddels de keuze uit nogal wat alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Aan de hand van CVketel-warmtepomp.nl vind je alle info over de verschillende apparatuur, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van Panasonic.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Ga voor een installatie die matcht bij jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en kies een betrouwbare Panasonic warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
  5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Toets of alles goed is aangesloten. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de NIBE warmtepomp.

Is mijn woning geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Soms ook nodig: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Panasonic warmtepomp kan ik het beste installeren? Panasonic biedt een grote variëteit aan warmtepompen, relevant voor haast ieder huis (zoals de All-in-one High performance KIT-ADC12GE5). Maar, welke pomp rijmt met mijn huis? Hieronder bediscussiëren we in het kort de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht als energiebron. Dit kan het apparaat dankzij een ‘airco achtig’ toestel. Deze warmte wordt overgedragen naar de “binnenunit”. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) dankzij een compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de cv-ketel vervangen door warmtepomp in Nijkerk.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut ook energie uit de lucht. Vaak gaat het om omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. Deze lucht zorgt voor het opwarmen van water.Dit wordt weer gebruikt voorradiatoren/vloerverwarming en/of tapwater. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Panasonic ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp benut warmte uit de grond. Een speciale bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 7 – 12 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. De functie hiervan is het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Je kunt kiezen uit een gesloten en een open systeem. De warmte uit het grondwater wordt omgezet naar direct inzetbare energie. Onder andere voor de (CV) verwarming in woningen en water om te douchen. Geschikt voor vloerverwarming en radiatoren. De installatie kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Een hybride systeem kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel ondersteunt als het koud is in huis, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker in verhouding met een all-electric product. Het nadeel is dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een populaire oplossing is de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over gasketel en warmtepomp in Leusden.

Panasonic CV ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of laatst nog een hoog rendement ketel laten neerzetten? Huishoudens vergeten dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrisch systeem (zie Panasonic warmtepomp prijzen juli 2020). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: betaalbaar, eenvoudig te installeren, goed te integreren in bestaande woning (En er is Panasonic subsidie). Minder fraai is dat je gas blijft gebruiken: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is straks niet toegestaan. Met ingang van 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of zelfs een standalone / full electric systeem? Deel gerust jouw ervaringen met Panasonic warmtepomp. Bruikbaar voor mensen die zoekende zijn naar een verantwoorde energiebron. Panasonic warmtepomp

Wat zijn de huidige prijzen? Vul je gegevens in en ga voor de goedkoopste installateur