Remko warmtepomp Ga voor een milieubewuste optie en bezuinig tot €400


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Remko warmtepomp plaatsen

De beste Remko warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Derhalve zijn er zuinige alternatieven voor de cv-ketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Via deze pagina check je bruikbare info over soorten installaties, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van Remko.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke warmtepomp versie mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Kies de installatie die aansluit bij jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en ga in zee met een betrouwbare Remko warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Controleer of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de PHNIX warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.

Voor de complexe systemen: de mogelijkheid voor een buitenunit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Remko warmtepomp moet ik kiezen? Remko faciliteert in verschillende warmtepompen, relevant voor bijna iedere woning (zoals de HTS 080). De vraag is, welk type rijmt met mijn ideaalplaatje? Onderstaand behandelen we kort & bondig vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht als energiebron. Dit is mogelijk dankzij een buitenunit. Deze warmte wordt vervoerd naar een systeem in huis. De installatie zet de koude lucht (5 graden) door middel van een compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over cv-ketel vervangen door warmtepomp in Oldebroek.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut ook warmte uit de lucht. Doorgaans omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. Dit zorgt voor warm water. En dit wordt dan ingezet voor radiatoren/vloerverwarming en/of water voor in de badkamer. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Remko ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp nuttigt warmte uit de grond. De unieke bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 7 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en koelt in de zomerperiode.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Er zijn 2 opties: een open of gesloten bron. De warmte uit het grondwater wordt getransformeerd naar direct inzetbare energie. Denk dan aan energie voor het verwarmingssysteem en voor warm tapwater. Geschikt voor vloer en radiatorverwarming. De pomp kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Een hybride pomp heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel is nodig op koude dagen en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder dan een standalone systeem. Een minpunt is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een veelgebruikte type is de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over gasketel en warmtepomp in Meppel.

Remko CV ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of afgelopen jaar een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? De meeste mensen hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Remko warmtepomp prijzen april 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: aantrekkelijk geprijsd, simpel aan te leggen, goed te integreren in bestaande woning (En er is Remko subsidie). Groot nadeel is dat je niet volledig van het gas los bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is op lange termijn niet bestendig. In het jaar 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of misschien wel een alle electric opstelling? Wij horen graag over jouw ervaringen met Remko warmtepomp. Waardevol voor woningbezittersdie zoekende zijn naar een verantwoorde bron van energie. Remko warmtepomp

Wat zijn de actuele prijzen? Vergelijk alle aanbieders en ontdek de goedkoopste installateur.