PHNIX warmtepomp Stop met gasverbruiken en bespaar jaarlijks €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenPHNIX warmtepomp plaatsen

Een geschikte PHNIX warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Daarom heb je inmiddels de keuze uit allerlei alternatieven voor de gasgestookte ketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Met behulp van deze pagina vergelijk je handige informatie over soorten systemen, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van PHNIX.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Analyseer welke soorten warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Kies de installatie die rijmt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
  3. Vraag offertes op en kies een erkende PHNIX warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. De installatie kan beginnen. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Bekijk of alle werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de Nilan warmtepomp.

Is mijn woning geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp en eventuele boiler.

In geval van all-electric: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke PHNIX warmtepomp past bij mijn situatie? PHNIX faciliteert in een ruim aanbod met warmtepompen, bruikbaar voor praktisch ieder huis (zoals de Nexus All in One 200 LD). Echter, welk systeem matcht bij mijn huis? Daarom bespreken we in het kort de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit werkt in feite met een soort airco buiten. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de “binnenunit”. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) door middel van een compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Nijmegen.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut ook warmte uit de lucht. Denk hierbij aan buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. Deze warmte wordt gebruikt voor water op hoge temperatuur. En dat is weer bedoeld voor de verwarming in huis plus water om te douchen. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een PHNIX ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt als bron bodemwarmte. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 8 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en koelt in de zomerperiode.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We differentiëren een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit de bodem wordt opgewaardeerd naar toepasbare energie. Voor het verwarmingssysteem en warm water voor de badkamer. In te zetten voor vloer en radiatorverwarming. De pomp kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Zo’n hybride apparaat heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel helpt op koude dagen en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in vergelijking met een standalone installatie. Een minpunt is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een veelgebruikte product is de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een gasketel en warmtepomp in Losser.

PHNIX CV ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een nieuwe CV ketel laten installeren? Woningbezitters hebben niet de kennis dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager dan een volledig elektrisch systeem (zie PHNIX warmtepomp prijzen juli 2020). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: goedkoop, geen dure installatie / vakman, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is PHNIX subsidie). Het heikele punt is dat je niet van het gas af bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is eigenlijk niet bestendig. In het jaar 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of een standalone installatie? Deel gerust jouw ervaringen met PHNIX warmtepomp. Waardevol voor woningeigenaren die zoekende zijn naar een verantwoorde energiebron. PHNIX warmtepomp

Wat zijn de actuele prijzen? Vraag offertes op en kies de goedkoopste installateur.