Sirac warmtepomp Verlaag jou gasverbruik en bespaar ieder jaar tot €380


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenSirac warmtepomp plaatsen

De beste Sirac warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Hierom heb je tegenwoordig groene alternatieven voor de hr-ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Op CVketel-warmtepomp.nl lees je alle info over soorten systemen, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van Sirac.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke warmtepomp installaties geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Ga voor een installatie die aansluit bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en kies een betrouwbare Sirac warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Vraag om een ontwerp op maat. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
  5. De installatie kan beginnen. Het liefst door de installateur van de adviseur.
  6. Controleer of het systeem werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de Rotex warmtepomp.

Is mijn huis geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van een warmtepomp met voorraadvat.

In geval van all-electric: locatie voor grondboring / lucht-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Sirac warmtepomp is voor mij geschikt? Sirac verkoopt een arsenaal aan warmtepompen, aansluitend bij vrijwel elke situatie (zoals de LSQ015RC). Wat jij wil weten is, welk systeem sluit aan bij mijn huis? Daarom bespreken we kort & bondig de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor de buitenlucht als warmtebron. Dit gebeurt met behulp van een soort airco buiten. Deze warmte wordt overgedragen naar de warmtepomp in huis. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) dankzij een compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een cv-ketel vervangen door warmtepomp in Putten.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut ook energie uit de lucht. In de regel vaak ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. Dit komt ten goede van het opwarmen van water.Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor vloerverwarming en/of tapwater. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Sirac ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp gebruikt als bron bodemwarmte. Een speciale bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 8 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Er zijn 2 opties: een open of gesloten bron. De ‘gevangen’ warmte wordt omgezet naar toepasbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. de (CV) verwarming in woningen en voor warm tapwater. Te combineren met radiatoren en vloerverwarming. Dit systeem warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. Een hybride systeem heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel ondersteunt wanneer het erg koud is, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker dan een full-electric systeem. Een minpunt is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een veelgevraagd model betreft een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu gasketel en warmtepomp in Oisterwijk.

Sirac CV ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Woningbezitters realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook Sirac warmtepomp prijzen juli 2020). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: goedkoop, gemakkelijk te plaatsen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Sirac subsidie). Belangrijk minpunt is dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is op lange termijn niet bestendig. Met ingang van 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of juist een alle electric pomp? Wij horen graag over jouw ervaringen met Sirac warmtepomp. Nuttig voor consumenten die zoekende zijn naar een “groene” verwarmingsbron. Sirac warmtepomp

Wat zijn de huidige prijzen? Vraag meerdere offertes aan en ga voor de goedkoopste installateur