Rotex warmtepomp Ga voor een milieubewuste optie en bespaar ieder jaar tot €480


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenRotex warmtepomp plaatsen

Online een Rotex warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Om die reden zien we bijzonder veel alternatieven voor de cv-ketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Op onze website lees je bruikbare info over de verschillende apparatuur, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van Rotex.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke warmtepomp installaties geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Neem de installatie die rijmt met jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en kies een echte Rotex warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
  4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. Laat alles op de juiste manier installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
  6. Inspecteer of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
  7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de Remeha warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.

Soms ook nodig: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Rotex warmtepomp moet ik kiezen? Rotex biedt flink wat verschillende warmtepompen, geschikt voor vrijwel elke ruimte (zoals de HPSU compact 508H + RRLQ006CAV3). Wat jij wil weten is, welk systeem sluit aan bij mijn budget? Hierna beoordelen we bondig de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut de buitenlucht als warmtebron. Dit kan het apparaat dankzij een speciale buitenventilator. De gewonnen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar de warmtepomp in huis. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) dankzij een compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een cv-ketel vervangen door warmtepomp in Oosterhout.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp onttrekt ook warmte uit de lucht. Denk hierbij aan ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. De energie zorgt voor verwarmd water. Dit wordt weer gebruikt voorradiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een Rotex ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt als bron de warmte uit uit de bodem. Een speciale bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 10 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter maar kan ook koelen als het warm is.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We maken onderscheid tussen een open of gesloten circuit. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte veranderd in hoogwaardige bruikbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. je verwarming in huis en warm water uit de kraan. Compatibel met vloer en radiatorverwarming. De installatie kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze werkt samen met een CV-ketel op gas. Zo’n hybride oplossing heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel staat klaar voor de momenten dat het te koud is buiten, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in vergelijking met een 100% elektrische product. Het nadeel is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een veelgebruikte toepassing betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over gasketel en warmtepomp in Nijkerk.

Rotex CV ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of laatst nog een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Woningbezitters zijn niet op de hoogte dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook Rotex warmtepomp prijzen september 2020). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage aanschafprijs, in een dag aangelegd, goed te integreren in bestaande woning (En er is Rotex subsidie). Het jammere is dat je niet volledig van het gas los bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet voldoende. In 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of juist een full electric oplossing? Wij horen graag over jouw ervaringen met Rotex warmtepomp. Bruikbaar voor Nederlanders die bezig zijn met een “groene” energiebron. Rotex warmtepomp

Hoe hoog liggen de prijzen? Vul je gegevens in en vind de installateur voor jouw klus