SPRSUN warmtepomp Maak de keuze voor groene energie en bezuinig tot €420


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenSPRSUN warmtepomp plaatsen

Een passende SPRSUN warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Derhalve zijn er interessante alternatieven voor de gasgestookte ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Dankzij CVketel-warmtepomp.nl vind je alle details over soorten installaties, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van SPRSUN.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke type warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Ga voor een installatie die aansluit bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
  3. Vraag prijzen op en selecteer een erkende SPRSUN warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Bekijk of de installatie zuinig en juist draait. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
  7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de Sirac warmtepomp.

Is mijn woning geschikt?

Vloer, dak en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.

In geval van all-electric: locatie voor grondboring / lucht-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke SPRSUN warmtepomp past bij mijn situatie? SPRSUN faciliteert in een ruim aanbod met warmtepompen, passend bij bijna elk huis (zoals de CGK/C-09). Wat jij wil weten is, welke installatie strookt met mijn huis? Hieronder bekijken we bondig de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit is mogelijk dankzij een soort ventilator buiten. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar het binnendeel. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) via de compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de cv-ketel vervangen door warmtepomp in Ridderkerk.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van energie uit de lucht. Vaak gaat het om buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. Deze lucht komt ten goede van het opwarmen van water.En dat is weer bedoeld voor centrale verwarming en tapwater (keuken / badkamer). Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een SPRSUN ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp neemt “gratis” warmte uit de bodem. De onmisbare bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 9 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en koelt de woning in de zomer.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Er zijn 2 opties: een gesloten of open bron. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte getransformeerd naar toepasbare energie. Denk dan aan energie voor het verwarmingssysteem en om water op te warmen. Prima in te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. Het systeem kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Zo’n hybride apparaat heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel staat klaar voor de piekmomenten (extreme kou), of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper vergeleken met een volledig-elektrisch installatie. Een minpunt is dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een uitstekende type betreft de ventilatiewarmtepomp. Deze maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu gasketel en warmtepomp in Oosterhout.

SPRSUN CV ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of onlangs een actuele HR-ketel laten plaatsen? De meeste mensen hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager dan een volledig elektrisch systeem (zie SPRSUN warmtepomp prijzen april 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: goedkoop, gemakkelijk te plaatsen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is SPRSUN subsidie). Het heikele punt is dat je niet volledig van het gas los bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet voldoende. In het jaar 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of een volledig elektrische oplossing? Deel gerust jouw ervaringen met SPRSUN warmtepomp. Waardevol voor consumenten die over willen stappen naar een energiezuinige verwarmingsbron. SPRSUN warmtepomp

Wat zijn de huidige prijzen? Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste installateur.