Venco warmtepomp Stap over op groene stroom en bespaar jaarlijks €480


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Venco warmtepomp plaatsen

Een Venco warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Daarom bestaan er interessante alternatieven voor de gasketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Dankzij de info op deze pagina vind je handige informatie over type systemen, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Venco.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Analyseer welke warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Neem de installatie die matcht bij de woning en budget.
  3. Vergelijk de prijzen en neem een echte Venco warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Toets of alle werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
  7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de Thermics Energie warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

Gevel vloer en dak zijn voldoende geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp met optionele boiler.

Optioneel: de mogelijkheid voor een buitenunit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Venco warmtepomp kan ik het beste installeren? Venco faciliteert in een hele scala aan warmtepompen, aansluitend bij bijna elke ruimte (zoals de Performo-AE H 55). De hamvraag is, welk apparaat matcht bij mijn huis? Om die reden bediscussiëren we in het kort de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht als energiebron. Dit is mogelijk dankzij een soort airco buiten. Deze warmte wordt vervoerd naar het binnendeel. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een speciale compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de cv-ketel vervangen door warmtepomp in Uithoorn.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt ook energie uit de lucht. Denk hierbij aan omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. De energie komt ten goede van de opwarming van water. En dat is weer bedoeld voor verwarming en water voor in de badkamer. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een Venco ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp haalt warmte uit de grond. De unieke bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 7 – 12 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. De functie hiervan is het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Je kunt kiezen uit een open of gesloten circuit. De ‘gevangen’ warmte wordt getransformeerd naar direct inzetbare energie. Bijvoorbeeld voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Prima in te zetten voor vloersystemen en radiator verwarming. Het apparaat zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Een hybride pomp heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel staat klaar wanneer het erg koud is, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper vergeleken met een full-electric type. Het nadeel is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een populaire toepassing betreft een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een gasketel en warmtepomp in Schiedam.

Venco CV ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een gasketel laten aansluiten? Woningbezitters hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook Venco warmtepomp prijzen maart 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: voordelig, gemakkelijk te plaatsen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Venco subsidie). Belangrijk minpunt is dat je niet volledig van het gas los bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is straks niet bestendig. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of misschien wel een standalone / full electric oplossing? Wij horen graag over jouw ervaringen met Venco warmtepomp. Praktisch voor Nederlanders die zoekende zijn naar een verantwoorde bron van energie. Venco warmtepomp

Wat zijn de actuele prijzen? Vraag offertes op en ontdek de goedkoopste installateur.