CV-ketel vervangen Schiedam Stop met gasverbruiken en bespaar jaarlijks €480


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Schiedam? In feite heb je in juli 2020 2 keuzemogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Het is een dilemma waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Per ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf januari 2030 zit Holland totaal zonder gas. Wat kun je op dit moment het beste doen? Hieraan ten grondslag liggen verschillende aspecten: wat is de gewenste duurzaamheid, hoeveel geld wil je eraan kwijt, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, hoe staat het met isolatie? Belangrijk: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Schiedam ten opzichte van plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op deze pagina signaleer je alle bekende alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Ook zonneboilers, het warmenet, infraroodpanelen, biomassaketel, pelletkachels zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens inzake onze energieconsumptie in de toekomst. Via deze website check je alle praktische details. Wat zijn de alternatieven van een cv-ketel, wat zijn de kosten, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Kies snel een van de onderwerpen hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Schiedam.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Schiedam?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Schiedam [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Heb je al contact met de installateur gehad? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in Schiedam is de meest populaire oplossing. Goed voor het milieu, lage vanaf-prijzen en je hebt jouw investering snel terug. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Toshiba installatie).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke soorten warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die past bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag meerdere offertes op en ga voor een officiële warmtepomp installateur in Schiedam. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. De installatie kan beginnen. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Onderzoek of het systeem werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is mijn woning geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van een warmtepomp met voorraadvat.

Eventueel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Schiedam

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Alleen, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van merken als Brink of natuurlijk Intergas. Welke past nu bij mijn mijn persoonlijke situatie? Hieronder vind jij per soort meer details. Wat is de werkwijze, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en zet dit om naarbruikbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of integreren in een hybride systeem.

 • Lage energierekening
 • Gemeentelijke subsidie
 • Niet goedkoop
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het genereren van heet water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Schiedam: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. Het kostenplaatje: +/- €3000 inclusief montage.

 • Goedkoop heet water
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Geen saldering
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken houtkorrels, pellets genaamd. Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels verbranden daarnaast ook normaal hout en houtsnippers.

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Eenvoudig in te stellen
 • Intensief onderhoud nodig
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij meer warmte op lokaal niveau. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een ‘groen’ alternatief in combinatie met zonnepanelen.

 • Minder ronddwarrelende stof
 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Geen recht op subsidie
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Dit is aantrekkelijker. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Warmt snel op
 • Geen extra units nodig
 • Een hoog verbruik
 • Geen subsidies

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • 100% groene warmte
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Schiedam? Check dan altijd goed de ingewikkelde kosten. Onze experts hebben een schema gebouwd zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijker in vergelijking met de traditionele ketel. Van belang: de winkelprijzen liggen hoger (en vergeet de installatie niet). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Zuid-Holland) fluctueert tussen de €2850 - €4150.

Kostprijs

De prijs van de warmtepomp zelf hakt er het hardst in. Afhankelijk van het product (Lucht/lucht, Hybride, Water/water, Bodem/water, Ventilatielucht) liggen de prijzen tussen de €3900 en €22000. Zoek ook naar CV-Ketel in Lettele vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Ten tweede komen er installatiekosten bij kijken. Deze aanlegkosten liggen vaak tussen de €1900 tot €4200. Neig jij naar een grond-warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het monteren van een basic ventilatiewarmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Stroomkosten

Een normale CV werkt op basis van gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Waar resulteert dat in? Het verbruik van gas daalt, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De “korting” op de energierekening kan oplopen tot wel 50%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidies

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Daarom is er een gulle Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst detecteer je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Schiedam. Vergoedingen schommelen tussen de €1750 tot €4000. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Climaveneta AW-HT /CA-E 0262 krijg je €6750 en in in het geval van de Hautec HCS-PN-45/2T (88ST0902SCPN3) bedraagt dit €4200. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Schiedam.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen geanalyseerd? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een instapmodel (ventilatiewarmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp bedraagt ongeveer 6 tot 10 jaar, bij een grond-water warmtepomp loopt dit al gauw op tot 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Schiedam?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een actuele HR-ketel laten plaatsen? Woningbezitters realiseren zich te weinig dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: voordelig, in een dag aangelegd, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Belangrijk minpunt is dat je niet volledig van het gas los bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel samen met warmtepomp is straks niet afdoende. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Burgum.


Op weg naar een huis zonder gas

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Via onze website lees jij over een alternatieve cv-ketel zonder gas in Schiedam. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Je verbruikt geen duur gas. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? En gebruik je zonnepanelen? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. De energielasten dalen dan significant. Wil jij ook leven zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: biomassaketel, het warmenet, infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels. Hedendaags heb je de beschikking over een leuke subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een full-electric apparaat mag best nog even wachten. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Zuid-Holland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs uit Schiedam.