Weishaupt-Monarch warmtepomp Stap over op groene stroom en bespaar tot wel €440


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenWeishaupt-Monarch warmtepomp plaatsen

De beste Weishaupt-Monarch warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Daarom bestaan er nogal wat alternatieven voor de gasgestookte ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Op de info op deze pagina lees je handige informatie over verschillen tussen installaties, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Weishaupt-Monarch.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Ga voor een installatie die rijmt met de woning en budget.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en selecteer een degelijke Weishaupt-Monarch warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. De installatie kan beginnen. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Controleer of alles goed is aangesloten. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de Venco warmtepomp.

Welke woning is geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Voor de complexe systemen: boringen in de grond en lucht-lucht unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Weishaupt-Monarch warmtepomp moet ik kiezen? Weishaupt-Monarch faciliteert in een arsenaal aan warmtepompen, bruikbaar voor praktisch ieder huis (zoals de WWP L 11 AERS). Maar, welk apparaat strookt met mijn woning? Om die reden bekijken we bondig de meest gekozen installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit werkt in feite met een ‘airco achtig’ toestel. De onttrokken warmte wordt overgedragen naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten dankzij een compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Veldhoven.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt ook warmte uit de lucht. In de regel vaak omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. Deze lucht gebruiken we voor warm water. En dit wordt dan ingezet voor centrale verwarming en/of tapwater (keuken / badkamer). Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een Weishaupt-Monarch ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt als bron bodemwarmte. De unieke bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 10 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Er zijn 2 opties: een open of gesloten bron. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte geconverteerd naar toepasbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. je verwarming in huis en voor warm tapwater. Compatibel met vloer en radiatorverwarming. Het apparaat zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas. Een hybride systeem kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel helpt als de vraag naar warmte hoog is, en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in vergelijking met een standalone product. Let op: houd er rekening mee dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een veelgevraagd model is een ventilatiewarmtepomp. Deze haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een gasketel en warmtepomp in Terneuzen.

Weishaupt-Monarch CV ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of afgelopen jaar een nieuwe CV ketel laten installeren? Veel mensen weten niet dat beide componenten goed te combineren zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in vergelijking met volledig elektrische installatie (check Weishaupt-Monarch warmtepomp prijzen juli 2020). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: betaalbaar, eenvoudig te installeren, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Weishaupt-Monarch subsidie). Belangrijk minpunt is dat je gas blijft gebruiken: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet afdoende. In 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of wellicht een alle electric oplossing? Graag horen wij over jouw ervaringen met Weishaupt-Monarch warmtepomp. Bruikbaar voor Nederlanders die op zoek zijn naar een verantwoorde bron van energie. Weishaupt-Monarch warmtepomp

Wat zijn de actuele prijzen? Vraag meerdere offertes aan en ontdek de goedkoopste installateur.