YORK warmtepomp Kies voor een duurzaam alternatief en bezuinig tot €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenYORK warmtepomp plaatsen

Een passende YORK warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Hierom zijn er groene alternatieven voor de gasketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Met behulp van onze website tref je handige informatie over de verschillende apparatuur, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van YORK.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke warmtepomp versie geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Maak een keuze voor de installatie die strookt met jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Vraag meerdere offertes op en kies een degelijke YORK warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Vraag om een ontwerp op maat. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Controleer of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
  7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de Weider warmtepomp.

Is mijn woning geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn voldoende geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor het warmtepompsysteem (+ boiler).

Voor de complexe systemen: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke YORK warmtepomp past bij mijn situatie? YORK verkoopt verschillende warmtepompen, rendabel voor bijna elke woning (zoals de Ecofrio v2 YLHA 12 PLUS G1 TC). De vraag is, welk type past nu bij mijn ideaalplaatje? Om die reden bediscussiëren we kort de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gebeurt met behulp van een buitenunit. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar het gedeelte wat binnen staat. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een speciale compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Waalre.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van warmte uit de lucht. In de regel vaak buitenlucht, ventilatielucht of omgevingslucht. Deze warmte komt ten goede van warm water. En dit wordt dan ingezet voor de verwarming in huis plus warm tapwater. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een YORK ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp profiteert van “gratis” warmte uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 9 – 14 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. De functie hiervan is het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Er zijn 2 opties: een circuit dat gesloten of open is. De ‘gevangen’ warmte wordt geconverteerd naar toepasbare energie. Voor het verwarmingssysteem en om water op te warmen. Prima in te zetten voor radiatoren en vloersystemen. Het systeem warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas. Zo’n hybride oplossing is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel helpt voor de piekmomenten (extreme kou), en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in verhouding met een full-electric product. Het nadeel is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een uitstekende model betreft een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over gasketel en warmtepomp in Uitgeest.

YORK CV ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of laatst nog een actuele HR-ketel laten plaatsen? Huishoudens zijn niet op de hoogte dat beide componenten goed te combineren zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook YORK warmtepomp prijzen juli 2020). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: betaalbaar, in een dag aangelegd, en werkt samen met je huidige CV (En er is YORK subsidie). Minder fraai is dat je niet volledig van het gas los bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel samen met warmtepomp is op lange termijn niet bestendig. In het jaar 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of zelfs een standalone opstelling? Deel gerust jouw ervaringen met YORK warmtepomp. Praktisch voor woningbezittersdie zoekende zijn naar een “groene” bron van energie. YORK warmtepomp

Wat zijn de actuele prijzen? Vul je gegevens in en ga voor de goedkoopste installateur