CV-ketel vervangen Uitgeest Kies een milieuvriendelijke optie en verlaag je energienota met €440


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Uitgeest? Dan heb je in juli 2024 eigenlijk 2 keuzemogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of juist een meer duurzame oplossing. Een geval waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Echter na 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Wat is dan wijsheid? Dat heeft te maken met verschillende componenten: hoe duurzaam moet het zijn, wat mag het kosten, wat zijn de eigenschappen van je huis, en wat zijn de isolatiewaarden? Tip: check ook het beleid van de gemeente Uitgeest inzake warmtenetten en/of stadsverwarming. Hieronder signaleer je een aantal praktische alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Maar ook zonneboilers, het warmenet, elektrische cv-ketels, biomassaketel, infraroodpanelen kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid met het oog op het energieverbruik over 10 jaar. Via onze website check je verschillende mogelijkheden. Welke alternatieven zijn er voor een HR-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Druk op een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Uitgeest.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Uitgeest?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Uitgeest [Update juli 2024]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan moet je alle innovaties afwegen. Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. De gasketel vervangen door warmtepomp in Uitgeest gebeurt steeds meer. Het draagt bij aan een schoner milieu, lage vanaf-prijzen en de terugverdientijd is prima. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Daarvoor gebruik je het bijgaande stappenplan (en bekijk ook PHNIX).

Advies warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepomp versie te installeren zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die rijmt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag prijzen op en selecteer een deskundige warmtepomp installateur in Uitgeest. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Ga na of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn huis geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp en eventuele boiler.

Eventueel: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Uitgeest

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Toch, er zijn nog tal van alternatieven voor een Hr-ketel van leveranciers als Atag of natuurlijk Viessmann. Welke past nu bij mijn mijn huis? Op cvketel-warmtepomp.nl analyseer jij per systeem praktische info. Wat is het, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en transformeert dit naar warmte die je kunt gebruiken voor het verwarmen van water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of combineren met een hybride versie.

 • Gunstig energieverbruik
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoge investering
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Uitgeest: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs ligt rond de €3000 met installeren.

 • Lager verbruik fossiele brandstoffen
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Geen complete vervanger
 • Niet elk huis is geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Pelletkachels werken op basis van houtkorrels, pellets genaamd. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels werken echter ook met normaal hout en houtsnippers.

 • Zeer sfeervol
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Minimale voorraad hout
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra warmte op een specifieke plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een innovatief systeem en samen met zonnecellen te combineren.

 • Gunstig energieverbruik
 • Gezond binnenklimaat
 • Helaas geen subsidie
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Een interessante investering dus. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Geen buitenunit
 • Stroomverbruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk met warm water van verschillende bronnen. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Slechts één aanbieder
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Uitgeest? Houdt dan goed overzicht over de ingewikkelde kosten. Onze specialisten hebben een overzicht gemaakt om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijker ten opzichte van de CV-ketel. Belangrijk: de aanschaftarieven liggen hoog (en de plaatsing is kostbaar). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) varieert tussen de €2850 en €5650.

Winkelprijs

De artikelprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Gebaseerd op de soorten systemen (Hybride, Lucht/lucht, Ventilatielucht, Lucht/water, Bodem/water) schommelen de prijzen tussen de €3700 en €13000. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Nieuwersluis vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daarna komen er installatiekosten bij kijken. Deze aanlegkosten schommelen gemiddeld tussen de €1900 tot €4800. Heb jij voorkeur voor een grond-water warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een instap ventilatiewarmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Energieverbruik

De HR-ketel werkt met aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Waar resulteert dat in? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De “korting” op de energierekening ligt rond de 30% – 40%. Erg goed voor de portemonnee.

Overheidsbijdrage

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Om die reden is er een vorstelijke subsidieregeling (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst ontdek je de actuele subsidievergoeding in Uitgeest. Deze liggen op het moment tussen de €1250 – €2800. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de CTC EcoAir 415 + CTC EcoZenith 550 kun je aanspraak maken op €2150 en m.b.t. de Thermia Diplomat Optimum 4RF krijg je €2800. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Uitgeest.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen bekeken? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij een instapmodel (ventilatiewarmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem is om en nabij de 7 jaar, bij een grond-water warmtepomp moet je denken aan een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Uitgeest?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of onlangs een nieuwe CV ketel laten installeren? De meeste mensen weten niet dat beide componenten goed te combineren zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel lager i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: goedkoop, geen ingewikkelde installatie, goed te integreren in bestaande woning. Minder fraai is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is straks niet voldoende. Met ingang van 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Epen.


Op weg naar een huis zonder gas

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Op de info op deze pagina lees jij over een alternatieve cv-ketel zonder gas in Uitgeest. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Eindelijk 0 op de gasmeter. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? En heb je zonnepanelen op je dak? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Wil jij een huis zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: zonneboilers, elektrische cv-ketels, biomassaketel, pelletkachels, infraroodpanelen. Tegenwoordig heb je de beschikking over een leuke subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een all electric pomp gaat mogelijk nog even niet lukken. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Noord-Holland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Check de prijzen van installateurs uit Uitgeest.