CV-ketel vervangen Midwolde Verlaag jou gasverbruik en realiseer een besparing tot wel €350


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Midwolde? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 keuzes: “weer” een ouderwetse gasketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Je komt in een situatie waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Echter na 2030 gaat het gas er helemaal af. Wat is dan wijsheid? Hieraan ten grondslag liggen diverse aspecten: hoeveel wil je besparen, wat mag het kosten, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, hoe staat het met isolatie? Tip: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Leek m.b.t. bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze website ontdek je de belangrijkste erkende alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Evenwel: biomassaketel, infraroodpanelen, het warmenet, elektrische cv-ketels, pelletkachels zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen aangaande de energieconsumptie over een jaar of 15. Middels cvketel-warmtepomp.nl vind je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat kan ik nemen naast een gasgestookte ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Klik op een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Midwolde.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Midwolde?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Midwolde [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Heb je al contact met de installateur gehad? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een serieuze tweestrijd. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Midwolde is een absolute aanrader. Het is duurzaam, aantrekkelijk geprijsd en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Gebruik hiervoor onderstaand stappenplan (en check ook Ecopomp systeem).

Advies warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepomp installaties geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die past bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vergelijk de prijzen en selecteer een deskundige warmtepomp installateur in Midwolde. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Toets of alle werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, gevel en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Bij volledig elektrisch: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Midwolde

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Echter, er zijn nog tal van alternatieven voor een Gasketels van bijvoorbeeld AWB en Geveke. Welke past nu bij mijn mijn persoonlijke situatie? Hieronder check jij per optie bruikbare informatie. Wat is de werkwijze, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en verandert dit in hoogwaardige bruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Versterkt energielabel huis
 • Overheidssubsidies
 • Hoge investering
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van je woning. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Midwolde: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De kosten liggen rond €3700 inclusief montage.

 • Gratis energie
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Hoge investering
 • Neemt veel ruimte in

3. Pelletkachel (biomassaketel)

De pelletkachel werkt op korrels van geperst snoeihout. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als houtsnippers of blokken.

 • Korte terugverdientijd
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer warmte op lokaal niveau. Het is onhandig als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een ‘groen’ alternatief en samen met zonnecellen te combineren.

 • Gunstig energieverbruik
 • Per zone regelbaar
 • Nog relatief duur
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Een interessante investering dus. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Geen buitenunit
 • kWh verbruik
 • Niet toekomstbestendig

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Beperkte keuze
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Midwolde? Houdt dan goed overzicht over de ingewikkelde kosten. Onze vakmannen hebben een duidelijke lijst samengesteld om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is beter ten opzichte van de Gasgestookte ketel. Van belang: de aanschaftarieven liggen hoog (incl. installatiekosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Groningen) schommelt tussen de €1750 en €4450.

Artikelprijs

De kostprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Gebaseerd op de soorten systemen (Lucht/water, Water/water, Ventilatielucht, Hybride, Lucht/lucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €3000 en €16500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Geesbrug vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daaropvolgend moet je de installatiekosten niet vergeten. Deze aanlegkosten liggen vaak tussen de €1300 tot €4200. Heb jij voorkeur voor een grond-water warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het monteren van een eenvoudige (MV) lucht-warmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomverbruik

De traditionele gasketel werkt op basis van gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat houdt dat in? De gasmeter gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De netto-energiebesparing kan oplopen tot wel 50%. Heel interessant dus.

ISDE regeling

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Het betreft een gulle subsidieregeling (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst detecteer jij de actuele subsidievergoeding in Midwolde. Dit ligt vaak ergens tussen de €1500 – €3300. Een rekenvoorbeeld: voor de Waterkotte Eco Touch DS 5012.5 Ai NC (W/W) ontvang je €2900 en voor de Viessmann Vitocal 200-S AWB-M 201.D06 ligt dat op €1800. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Leek.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen geanalyseerd? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. In het geval van een simpel systeem (ventilatiewarmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp zit op de 10 jaar, bij een grondwater-warmtepomp moet je denken aan 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Midwolde?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of afgelopen jaar een actuele HR-ketel laten plaatsen? De meeste mensen vergeten dat het koppelen van deze producten goed werkt. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager dan een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: voordelig, gemakkelijk te plaatsen, werkt prima samen met huidige verwarming. Let op: houd er rekening mee dat jouw gasaansluiting behouden blijft: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel samen met warmtepomp is uiteindelijk niet genoeg. Per 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Wezup.


Een gasvrije woning binnen handbereik

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Middels deze pagina lees jij over een alternatieve CV ketel zonder gas in Midwolde. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Je betaalt niet voor duur gas. Beschik je over een goede isolatie? En wek jij de stroom zelf op? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Je hebt volop keuze: het warmenet, zonneboilers, elektrische cv-ketels, biomassaketel, pelletkachels. Momenteel is hiervoor veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een full-electric apparaat mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Groningen.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in en rondom Midwolde.