CV-ketel vervangen Miedum Kies een milieuvriendelijke optie en verlaag je energienota met €410


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Miedum? In juli 2021 kun je kiezen uit keuzes: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist kiezen voor een groenere optie. Een struikelblok waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Vanaf 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. En vanaf 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Waar doe je dan goed aan? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene aspecten: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat is je maximum budget, wat voor type woning heb je, hoe staat het met isolatie? Belangrijk: check ook het beleid van de gemeente Leeuwarden rond plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Hier vind je alle praktische alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Echter ook zonneboilers, pelletkachels, het warmenet, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen aangaande ons toekomstig energieverbruik. Via deze pagina lees je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Welke alternatieven zijn er voor een gasgestookte ketel, wat zijn de kosten, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Kies snel een item uit onze FAQ.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Miedum.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Miedum?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Miedum [Update juli 2021]

Jouw hr-ketel is defect.Dan sta je voor een kruispunt. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in Miedum is de meest populaire oplossing. Het is milieuvriendelijk, gunstig qua prijs en je hebt jouw investering snel terug. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het stappenplan hieronder (of check ELCO systeem).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die past bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag offertes op en kies een aangesloten warmtepomp installateur in Miedum. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Ga na of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Welke woning is geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn voldoende geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp en eventuele boiler.

Soms ook nodig: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Miedum

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Toch, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een CV-ketel van bijv. Chappée en ook Saunier Duval. Wat past bij mijn mijn persoonlijke situatie? Op cvketel-warmtepomp.nl ontdek jij per installatie praktische info. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en converteert dit naar toepasbare energie voor verwarming en warm water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoge tarieven
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het genereren van heet water. Goed te combineren met de CV-ketel in Miedum: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De prijs schommelt rond de €3700 (incl. monteren).

 • Oneindige bron
 • Huis wordt meer waard
 • Overige warmtebron blijft nodig
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van samengeperste korrels van hout. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels werken echter ook met snippers- en/of houtblokken.

 • Besparing tot 50%
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Onderhoudscontract
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor verwarmen van een bepaalde ruimte. Het is minder relevant als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een toekomstgericht product en samen met zonnecellen te combineren.

 • Maakt radiatoren overbodig
 • Eenvoudige montage
 • Helaas geen subsidie
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Warmt snel op
 • Eenvoudige techniek
 • Energieverbruik
 • Ouderwets product

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een slim en open systeem dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Geen kans op gaslek
 • Slechts één aanbieder
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Miedum? Check dan altijd goed de ingewikkelde kosten. Onze experts hebben een duidelijke lijst samengesteld zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen de Gasgestookte ketel. Belangrijk: de aanschaftarieven liggen hoog (incl. installatiekosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Friesland) schommelt tussen de €2400 - €4750.

Winkelprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Op basis van de gekozen installatie (Lucht/lucht, Water/water, Hybride, Ventilatielucht, Lucht/water) betaal je tussen de € 3400 en €17000. Zoek ook naar CV-Ketel in Geeuwenbrug vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Ten tweede heb je te maken met installatiekosten. De installatieprijzen variëren (gemiddeld) tussen de €1400 – €3800. Wil jij beslist een grond-water warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een standaard ventilatielucht warmtepomp kost je stukken minder.

Stroomverbruik

De traditionele gasketel gebruikt aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Waar resulteert dat in? Jouw gasrekening gaat naar beneden, maar de nota voor stroom stijgt. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De energiebesparing onderaan de streep kan oplopen tot wel 50%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidies

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het gevolg is een vorstelijke subsidieregeling (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst ontdek je per installatie de geldende subsidie in Miedum. Dit fluctueert momenteel tussen de €1550 en €2100. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Waterkotte Eco Touch DS 5014.5 Ai (W/W) krijg je €3000 en in in het geval van de Viessmann Vitocal 200-S AWB-M 201.D10 bedraagt dit €2100. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Leeuwarden.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten uitgezocht? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatielucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp zit op de 7 jaar, bij een bodem-warmtepomp loopt dit al gauw op tot 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Miedum?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of laatst nog een actuele HR-ketel laten plaatsen? Nederlanders weten niet dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage investering, gemakkelijk te plaatsen, goed te integreren in bestaande woning. Groot nadeel is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is straks niet voldoende. In 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Wichmond.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Middels onze website vergelijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Miedum. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. De gasrekening gaat naar 0. Beschik je over een goede isolatie? En heb je zonnepanelen op je dak? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. De energielasten dalen dan significant. Meteen van het gas af? Je hebt volop keuze: het warmenet, infraroodpanelen, biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels. Op dit moment is hiervoor veel subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrische installatie is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Friesland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in de regio Miedum.