CV-ketel vervangen Mill Verlaag jou gasverbruik en bespaar jaarlijks €410


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Mill? In juli 2020 kun je kiezen uit mogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een tweestrijd waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Per ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Echter na 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Wat is nu een handige keuze? Dat heeft te maken met velerlei aspecten: wat is de gewenste duurzaamheid, welk budget heb je, wat voor type woning heb je, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Niet vergeten: check ook het beleid van de gemeente Mill en Sint Hubert omtrent aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Hieronder signaleer je verschillende veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Echter ook zonneboilers, pelletkachels, het warmenet, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken betreffende onze energieconsumptie in de toekomst. Met behulp van de vergelijker lees je alle handige informatie. Wat kan ik nemen naast een cv-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Klik op een van de thema’s hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Mill.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Mill?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Mill [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Wat is nu handig? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een enorm dilemma. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Mill is de meest populaire oplossing. Je bent “groen” bezig, lage vanaf-prijzen en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Daarvoor gebruik je het 7 stappen model ( of bekijk Enerso systeem).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke soorten warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die past bij de woning en budget.
 3. Vraag offertes op en kies een echte warmtepomp installateur in Mill. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Toets of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Claim jouw subsidie

Welke woning is geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp met optionele boiler.

Optioneel: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Mill

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Maar er zijn nog meer alternatieven voor een CV-ketel van bijv. Bosch of Saunier Duval. Wat sluit aan bij mijn huis? Hieronder check jij per product aanvullende info. Wat is het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en zet dit om naarwarmte die je kunt gebruiken voor de centrale verwarming en heet water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of combineren met een hybride versie.

 • Lage energierekening
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Hoge installatiekosten
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor de opwarming van water / verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Mill: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. Het kostenplaatje: +/- €3100 (plaatsing inbegrepen).

 • Lage energienota
 • Combineren met vloerverwarming
 • Hoge investering
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op speciale korrels (pellets). Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels verbranden daarnaast ook snippers- en/of houtblokken.

 • CO2-neutraal stoken
 • Autonoom systeem
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Veel lawaai

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Het is onhandig als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een milieuvriendelijke optie en samen met zonnecellen te combineren.

 • Zeer energiezuinig en duurzaam
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Vanaf 2030 een verplichting. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Warmt snel op
 • Maakt geen geluid
 • Erg duur in gebruik
 • Weinig innovatief

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond waardoor warm water stroomt. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Geen aanpassingen in huis nodig
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Mill? Check dan altijd goed de meerdere type kosten. Onze experts hebben een overzicht gemaakt zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van de warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen de Gasgestookte ketel. Niet vergeten: de aanschaftarieven liggen hoog (en de aansluitkosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) is op dit moment tussen de €1300 tot €4950.

Productprijs

De artikelprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Gebaseerd op de soorten systemen (Bodem/water, Lucht/water, Lucht/lucht, Water/water, Ventilatielucht) betaal je tussen de € 1500 en €19500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Geleen vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daaropvolgend heb je te maken met installatiekosten. De plaatsingskosten liggen vaak tussen de €1700 en €3800. Heb jij voorkeur voor een Bodem/water warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het plaatsen van een instap ventilatielucht warmtepomp kost je stukken minder.

Verbruikskosten

Een gasgestookte ketel draait op gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat zijn de gevolgen? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, maar de nota voor stroom stijgt. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De uiteindelijke energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Heel interessant dus.

Subsidies

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het gevolg is een vorstelijke Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst detecteer je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Mill. Deze liggen op het moment tussen de €1600 – €3100. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Waterkotte Eco Touch DS 5020.5 Ai (W/W) kun je aanspraak maken op €3600 en m.b.t. de Viessmann Vitocal 200-S AWB-M-E-AC 201.D06 krijg je €1800. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Mill en Sint Hubert.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten op een rij gezet? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij goedkopere systemen (hybride warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie ligt rond de 10 jaar, bij een water-water warmtepomp ga je richting de 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Mill?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of laatst nog een gasketel laten aansluiten? Het gros van de huizenbezitters weten niet dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage aanschafprijs, simpel aan te leggen, goed te integreren in bestaande woning. Het heikele punt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet bestendig. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Wijchen.


Een gasvrije woning binnen handbereik

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Via deze pagina vind jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Mill. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Eindelijk 0 op de gasmeter. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? En gebruik je zonnepanelen? Dan spreken we over een energieneutrale woning. De energielasten dalen dan significant. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? De keuze is reuze: pelletkachels, het warmenet, infraroodpanelen, zonneboilers, biomassaketel. Momenteel is hiervoor veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een all electric pomp gaat mogelijk nog even niet lukken. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs in Mill.