CV-ketel vervangen Monnickendam Stop met gasverbruiken en verlaag je energienota met €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Monnickendam? In feite heb je in juli 2020 2 opties: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een kwestie waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Misschien weet je het al: per 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Vanaf begin 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Wat kun je op dit moment het beste doen? Dat hangt af van diverse onderdelen: hoeveel wil je besparen, wat mag het kosten, wat zijn de eigenschappen van je huis, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Niet vergeten: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Waterland inzake plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Via deze website bekijk je een aantal erkende alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Echter ook infraroodpanelen, biomassaketel, het warmenet, zonneboilers, elektrische cv-ketels worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens t.a.v. ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Met behulp van de vergelijker vergelijk je verschillende mogelijkheden. Welke installaties bestaan er naast een HR-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Selecteer een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Monnickendam.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Monnickendam?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Monnickendam [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Heb je al contact met de installateur gehad? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een serieuze tweestrijd. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Monnickendam gebeurt steeds meer. Het is een groene energiebron, betaalbaar en het rendement ligt verrassend hoog. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Hiseer systeem).

Advies warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die rijmt met jouw woning, wensen en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en ga voor een erkende warmtepomp installateur in Monnickendam. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Onderzoek of alle werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is onze woning geschikt?

Gevel vloer en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp en eventuele boiler.

In geval van all-electric: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Monnickendam

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Echter, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van merken als Agpo cv Ketels en ook Rendamax. Wat is geschikt voor mijn woning? Hier vergelijk jij per product een korte uitleg. Hoe gaat het in z'n werk, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en transformeert dit naar hoogwaardige bruikbare energie voor verwarming en warm water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Subsidies tot €2.500
 • Niet voordelig
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van water. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Monnickendam: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De prijs ligt rond de €3800 (plaatsing inbegrepen).

 • Hoog rendement ook in de winter
 • Gemeentelijke subsidie
 • Terugleveren niet mogelijk
 • Neemt veel ruimte in

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op korrels van houtzaagsel. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, of het hele huis (een pelletkachel-cv). Biomassaketels werken echter ook met andere houtproducten (snippers).

 • 100% milieuvriendelijk
 • Autonoom systeem
 • Investering rond de €2.500
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een duurzame keuze in combinatie met zonnepanelen.

 • Energiezuinig
 • Geen dwarrelende stof
 • Geen subsidies mogelijk
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dit is aantrekkelijker. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Warmt snel op
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Stroomvreter
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Veiliger dan aardgas
 • Geen keuzevrijheid
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Monnickendam? Dan moet je rekening houden met meerdere type kosten. Onze specialisten hebben een schema gebouwd van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van de warmtepomp is beter tegenover de Gasgestookte ketel. Belangrijk: de aanschaftarieven liggen hoog (+ dure aanlegkosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) ligt tussen de €1800 - €4600.

Kostprijs

De kosten van de warmtepomp zelf weegt het zwaarst. Gebaseerd op de soorten systemen (Lucht/lucht, Bodem/water, Lucht/water, Ventilatielucht, Water/water) betaal je een bedrag tussen de €1900 en €17500. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Giessen vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Vervolgens moet je de installatiekosten niet vergeten. De tarieven van installateurs schommelen gemiddeld tussen de €1100 – €3400. Kies je voor eenaardwarmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een standaard ventilatielucht warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Stroomverbruik

Een gasgestookte ketel verbruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Waar resulteert dat in? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De besparing op je energienota varieert tussen 35% en 50%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Overheidsbijdrage

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Het gevolg is een zeer aantrekkelijke ISDE subsidieregeling. Via de uitgegeven apparatenlijst detecteer je de actuele subsidievergoeding in Monnickendam. Dit ligt vaak ergens tussen de €1950 en €3500. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Weider 2SW150egw krijg je €4900 en in in het geval van de Viessmann Vitocal 222-S AWB-M-E-AC 221.C06 bedraagt dit €1800. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Waterland.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen verrekend? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij een instapmodel ((MV) lucht-warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp ligt rond de minder dan 10 jaar, bij een aardwarmtepomp moet je denken aan 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Monnickendam?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? De meeste mensen realiseren zich te weinig dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage investering, eenvoudig te installeren, werkt prima samen met huidige verwarming. Het jammere is dat je niet volledig van het gas los bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet afdoende. Per 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Nu ook online: warmtepomp Wijster.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Op cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Monnickendam. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Het dure gas kan de deur uit. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Je betaalt veel minder voor energie. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: zonneboilers, het warmenet, elektrische cv-ketels, biomassaketel, infraroodpanelen. As we speak krijg je ook nog eens veel subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrische installatie hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Noord-Holland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs in de buurt van Monnickendam.