CV-ketel vervangen Netersel Stap over op groenere stroom en bespaar jaarlijks €440


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Netersel? We onderscheiden in juli 2020 2 mogelijkheden: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Het is een dilemma waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Met ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf begin 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Waar doe je dan goed aan? Dat hangt af van velerlei componenten: hoe “groen” wil je zijn, hoeveel wil je uitgeven, wat zijn de eigenschappen van je huis, en wat kun je zeggen over de isolatie? Belangrijk: check ook het beleid van de gemeente Bladel omtrent bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hier signaleer je verschillende populaire alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Evenwel: het warmenet, biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen rond ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Middels deze website lees je meerdere toekomstbestendige opties. Wat zijn de alternatieven van een traditionele ketel, wat zijn de kosten, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Kies een van de onderwerpen hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Netersel.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Netersel?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Netersel [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat is nu handig? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in Netersel is de meest populaire oplossing. Het is milieuvriendelijk, voordelig en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het stappenplan hieronder (of check Robur systeem).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepomp installaties te installeren zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die aansluit bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vergelijk de prijzen en neem een echte warmtepomp installateur in Netersel. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Bekijk altijd of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is mijn woning geschikt?

Gevel, dak en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van het warmtepompsysteem (+ boiler).

In geval van all-electric: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Netersel

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Desalniettemin, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van onder andere Dietrich of natuurlijk Nefit. Wat sluit aan bij mijn persoonlijke situatie? Hier vind jij per mogelijkheid bruikbare informatie. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en converteert dit naar toepasbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Gunstig energieverbruik
 • Gemeentelijke subsidie
 • Dure prijzen
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor de opwarming van water / verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Netersel: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De uitgaven worden geschat op zo’n €3400 inclusief montage.

 • Lage energienota
 • Combineren met warmtepomp
 • Dure systemen
 • Neemt veel ruimte in

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op speciale korrels (pellets). Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. De Biomassaketels werken ook op houtblokken en snippers.

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Hoog servicegehalte
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een ‘groen’ alternatief in combinatie met zonnepanelen.

 • Gunstig energieverbruik
 • Per zone regelbaar
 • Geen subsidies mogelijk
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Een interessante investering dus. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Geen extra units nodig
 • Gebruik veel energie
 • Opties voor subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding gevuld met warm water. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Schoon en veilig
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Netersel? Houdt dan goed overzicht over de verschillende kosten. Onze deskundigen hebben een schema gebouwd zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is voordeliger in vergelijking met de CV-ketel. Opmerking: de kostprijs ligt hoger (incl. installatiekosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) fluctueert tussen de €1650 tot €4500.

Kosten van de pomp

De artikelprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Op basis van de gekozen installatie (Bodem/water, Ventilatielucht, Water/water, Lucht/water, Hybride) betaal je een bedrag tussen de €2500 en €17000. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Grave vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Vervolgens krijg te doen met installatiekosten. De tarieven van installateurs schommelen gemiddeld tussen de €1600 en €3300. Neig jij naar een grondwater-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het monteren van een eenvoudige lucht-lucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Stroomverbruik

De traditionele gasketel gebruikt aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Waar resulteert dat in? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, maar de stroomrekening zal toenemen. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De “korting” op de energierekening ligt tussen de 25% en 45%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidie

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Het betreft een zeer aantrekkelijke subsidie (ISDE). In de actuele apparatenlijst ontdek jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Netersel. Vergoedingen schommelen tussen de €1850 en €2000. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Western Airconditioning CORE 7 geldt een subsidie van €2800 en ten aanzien van de Waterkotte EcoTouch Ai1 Air 5018.5 geldt een bedrag van €2700. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Bladel.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten uitgezocht? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Wanneer je kiest voor een basis model (hybride warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem bedraagt ongeveer 6 tot 8 jaar, bij een grond-warmtepomp moet je denken aan 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Netersel?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een nieuwe CV ketel laten installeren? Veel mensen zijn niet op de hoogte dat beide componenten goed te combineren zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage investering, eenvoudig te installeren, goed te integreren in bestaande woning. Het heikele punt is dat je gas blijft gebruiken: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is straks niet voldoende. Met ingang van 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Wittelte.


Een gasvrije woning binnen handbereik

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Op basis van cvketel-warmtepomp.nl lees je over een alternatieve cv-ketel zonder gas in Netersel. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Je verbruikt geen duur gas. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. De energielasten dalen dan significant. Jouw woning zonder gas? Overweeg dan een van deze systemen: zonneboilers, biomassaketel, het warmenet, pelletkachels, infraroodpanelen. De komende periode is hiervoor veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een full-electric apparaat gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in en rondom Netersel.