CV-ketel vervangen Papendrecht Ga voor een milieubewuste optie en bespaar tot wel €370


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Papendrecht? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 keuzes: “weer” een ouderwetse gasketel, of juist een meer duurzame oplossing. Een geval waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Vanaf 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf begin 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Hoe weet jij nu wat goed is? Dat heeft te maken met diverse overwegingen: hoe “groen” wil je zijn, welk budget heb je, in wat voor huis woon je, en wat kun je zeggen over de isolatie? Advies: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Papendrecht aangaande bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op cvketel-warmtepomp.nl analyseer je de belangrijkste veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Maar ook elektrische cv-ketels, zonneboilers, biomassaketel, het warmenet, pelletkachels worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens t.a.v. onze energieconsumptie in de toekomst. Middels de vergelijker bekijk je verschillende mogelijkheden. Welke alternatieven zijn er voor een gasgestookte ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Druk op een van de thema’s hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Papendrecht.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Papendrecht?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Papendrecht [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan sta je voor een kruispunt. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. De gasketel vervangen door warmtepomp in Papendrecht ligt het meest voor de hand. Je bent “groen” bezig, gunstig qua prijs en realiseert een aantrekkelijke besparing. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor het stappenplan hieronder (of check Micoe subsidie).

Advies warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Neem de installatie die past bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en selecteer een geoefende warmtepomp installateur in Papendrecht. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. De installatie kan beginnen. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Ga na of het systeem werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is onze woning geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een boiler en warmtepomp.

Eventueel: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Papendrecht

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Alleen, er zijn nog tal van alternatieven voor een CV-ketel van merken als Coopra en ook Geveke. Wat is aan te raden voor mijn wensen? Hieronder analyseer jij per soort een korte uitleg. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en zet dit om naarhoogwaardige bruikbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of combineren met een hybride versie.

 • Versterkt energielabel huis
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Dure prijzen
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van je woning. Dit werkt samen met de CV-ketel in Papendrecht: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De uitgaven worden geschat op zo’n €3800 met installeren.

 • Lage energienota
 • Snel geplaatst
 • Dure systemen
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van unieke pelletkorrels. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met snippers- en/of houtblokken.

 • Eenvoudig te installeren
 • Gemakkelijke brandstof
 • Voorraad pellets
 • Veel lawaai

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een innovatief systeem en met zonnepanelen een goede combi.

 • Geluid- en reukloos
 • Eenvoudige montage
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je kunt dus echt van het gas af. Vanaf 2030 een verplichting. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Warmt snel op
 • Maakt geen geluid
 • Een hoog verbruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond waardoor warm water stroomt. Het warme water kan onze huizen verwarmen. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Constante temperatuur
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Papendrecht? Check dan altijd goed de diverse kosten. Onze deskundigen hebben een schema gebouwd om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijk wanneer je het afzet tegen de gas-ketel. Cruciaal: de prijs van het apparaat is hoog (en de aansluitkosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Zuid-Holland) fluctueert tussen de €1700 en €4250.

Productprijs

De artikelprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Op basis van de gekozen installatie (Lucht/water, Water/water, Bodem/water, Ventilatielucht, Hybride) fluctueert de aanschafprijs tussen de €3100 en €18000. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in It Heidenskip vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daarnaast zijn er de kosten van de installateur. De installatieprijzen schommelen gemiddeld tussen de €1900 – €3000. Neig jij naar een grondwater-warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een basic ventilatiewarmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Stroomverbruik

Een gasgestookte ketel draait op gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat houdt dat in? Het verbruik van gas daalt, maar de nota voor stroom stijgt. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De uiteindelijke energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Heel interessant dus.

Subsidie

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Het betreft een gulle ISDE-subsidie. Op de apparatenlijst detecteer jij per systeem (merk & type) de subsidie in Papendrecht. Deze liggen op het moment tussen de €1100 tot €2700. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Auer Edel 150 Air heb je recht op €1250 en bij de Climaveneta BWR 0011MS DHW2 is dit €2500. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Papendrecht.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten geanalyseerd? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij goedkopere systemen ((MV) lucht-warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp wordt geschat op 10 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp ga je richting de 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Papendrecht?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een hoog rendement ketel laten neerzetten? De meeste mensen vergeten dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: aantrekkelijk geprijsd, eenvoudig te installeren, goed te integreren in bestaande woning. Groot nadeel is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is op lange termijn niet toegestaan. In 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Lees nu verder over warmtepomp Basse.


Een gasvrije woning

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Via cvketel-warmtepomp.nl tref je een alternatieve CV ketel zonder gas in Papendrecht. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Je betaalt niet voor duur gas. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En wek jij de stroom zelf op? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Je betaalt veel minder voor energie. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Overweeg dan een van deze systemen: pelletkachels, het warmenet, infraroodpanelen, zonneboilers, elektrische cv-ketels. De komende periode heb je de beschikking over een leuke subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een full-electric apparaat is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Zuid-Holland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in en rondom Papendrecht.