CV-ketel vervangen Puiflijk Ga voor een milieubewuste optie en verlaag je energienota met €390


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Puiflijk? Grofweg heb je in juli 2020 2 mogelijkheden: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een struikelblok waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Goed om te weten: vanaf 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Echter na 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Wat is dan wijsheid? De basis hiervan bestaat uit allerlei componenten: hoe “groen” wil je zijn, wat is je maximum budget, in wat voor huis woon je, hoe staat het met isolatie? Cruciaal: check ook het beleid van de gemeente Druten ten opzichte van bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op cvketel-warmtepomp.nl vind je de meeste praktische alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Evenwel: het warmenet, zonneboilers, elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens aangaande ons toekomstig energieverbruik. Op basis van cvketel-warmtepomp.nl bekijk je meerdere toekomstbestendige opties. Wat zijn de alternatieven van een gasgestookte ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Selecteer een van de onderwerpen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Puiflijk.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Puiflijk?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Puiflijk [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat is de beste oplossing? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een lastig probleem. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Puiflijk is een absolute aanrader. Het is duurzaam, lage vanaf-prijzen en de terugverdientijd is prima. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Templari subsidie).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepomp installaties wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die rijmt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag offertes op en selecteer een echte warmtepomp installateur in Puiflijk. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Check of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn huis geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Eventueel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Puiflijk

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Maar je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van leveranciers als AWB en Mark. Wat is geschikt voor mijn woning? Op deze pagina analyseer jij per product praktische info. Hoe gaat het in z'n werk, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en verandert dit in warmte die je kunt gebruiken voor het verwarmen van water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Versterkt energielabel huis
 • Hoge subsidies
 • Fikse kostprijs
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Dit werkt samen met de CV-ketel in Puiflijk: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De kosten liggen rond €3900 met monteren.

 • Voordelig warm water
 • Snel geplaatst
 • Geen zelfstandig systeem
 • Neemt veel ruimte in

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op houtkorrels, pellets genaamd. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als andere houtproducten (snippers).

 • 100% milieuvriendelijk
 • Automatisch geregeld
 • Intensief onderhoud nodig
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een ‘groen’ alternatief en samen met zonnecellen te combineren.

 • Lucht droogt niet uit
 • Koppelen met domotica
 • Nog relatief duur
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Vanaf 2030 een verplichting. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Geen buitenunit
 • Stroomverbruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een slim en open systeem gevuld met warm water. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Veiliger dan aardgas
 • Monopolistisch systeem
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Puiflijk? Let dan op de diverse kosten. Onze vakmannen zijn aan de slag gegaan met een lijst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is beter vergeleken met de traditionele ketel. Van belang: de prijs van het apparaat is hoog (en de aansluitkosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Gelderland) varieert tussen de €2250 - €4350.

Kosten van de pomp

De kosten van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Gebaseerd op de soorten systemen (Lucht/lucht, Ventilatielucht, Water/water, Hybride, Bodem/water) schommelen de prijzen tussen de €3100 en €21500. Ook interessant: CV-Ketel in Kamperveen vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daarna krijg te doen met installatiekosten. De tarieven van installateurs variëren (gemiddeld) tussen de €1100 tot €4300. Kies je voor eenaardwarmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het plaatsen van een basic ventilatiewarmtepomp is veel betaalbaarder.

Energiekosten

Een normale CV draait op gas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Waar resulteert dat in? De gasmeter gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De uiteindelijke energiebesparing bedraagt al gauw 40%. Wie wil dat nu niet?

Tegemoetkoming van het rijk

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Daarom is er een historische ISDE subsidieregeling. Op deze handige apparatenlijst signaleer je per systeem (merk & type) de subsidie in Puiflijk. Dit fluctueert momenteel tussen de €1750 tot €3400. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Carrier 30AWH008HD heb je recht op €1550 en bij de Climaveneta BWR 0121T MTD2 is dit €5350. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Druten.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten verrekend? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij goedkopere systemen (ventilatiewarmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp is om en nabij de minder dan 10 jaar, bij een grond-warmtepomp is dit al snel 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Puiflijk?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een gasketel laten aansluiten? Veel mensen vergeten dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Voordelen van een hybride systeem zijn: aantrekkelijk geprijsd, gemakkelijk te plaatsen, goed te integreren in bestaande woning. Minder fraai is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel samen met warmtepomp is straks niet afdoende. In 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Lees nu verder over warmtepomp Benneveld.


Op weg naar een huis zonder gas

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Op basis van cvketel-warmtepomp.nl bekijk jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Puiflijk. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Eindelijk 0 op de gasmeter. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? En wek jij de stroom zelf op? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Jouw woning zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels, het warmenet, biomassaketel. Momenteel is hiervoor veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een volledig elektrische installatie is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Gelderland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs uit Puiflijk.