CV-ketel vervangen Rasquert Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar tot wel €410


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Rasquert? In juli 2020 kun je kiezen uit alternatieven: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een geval waar veel Nederlanders mee worstelen. Misschien weet je het al: per 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Echter na 2030 zit Holland totaal zonder gas. Wat moet je dan kiezen? Hieraan ten grondslag liggen meerdere aspecten: hoe “groen” wil je zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, in wat voor huis woon je, hoe staat het met isolatie? Tip: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Winsum inzake warmtenetten en/of stadsverwarming. Op de site ontdek je verschillende erkende alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Anderzijds: elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketel, pelletkachels kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen betreffende de energieconsumptie over een jaar of 15. Op basis van de vergelijker vind je alle handige informatie. Welke alternatieven zijn er voor een gas-ketel, wat is de prijs, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Selecteer direct een item uit onze FAQ.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Rasquert.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Rasquert?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Rasquert [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Wat is de beste oplossing? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen kan dit een tweestrijd opleveren. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Rasquert ligt het meest voor de hand. Het is een groene energiebron, lage vanaf-prijzen en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze vakmannen bedachten daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Kleventa subsidie).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke soorten warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die spoort met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vergelijk de prijzen en ga voor een competente warmtepomp installateur in Rasquert. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Toets of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is ons huis geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp met optionele boiler.

Voor de complexe systemen: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Rasquert

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Maar naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Gasketels van leveranciers als Dietrich en ook Radson. Wat is aan te raden voor mijn wensen? Via deze website signaleer jij per systeem bruikbare informatie. Wat houdt het in, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en transformeert dit naar hoogwaardige bruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Klaar voor de toekomst
 • Subsidies tot €2.500
 • Hoge investering
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van water. Goed te combineren met de CV-ketel in Rasquert: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. Het kostenplaatje: +/- €4000 (incl. monteren).

 • Onuitputbare bron
 • Huis wordt meer waard
 • Lange terugverdientijd
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken unieke pelletkorrels. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als houtblokken en snippers.

 • 100% milieuvriendelijk
 • Makkelijk in gebruik
 • Intensief onderhoud nodig
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor extra warmte op een specifieke plek. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een duurzame keuze en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Geen ruimteverlies
 • Eenvoudig te installeren
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je kunt dus echt van het gas af. Dat is veiliger. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Maakt geen geluid
 • Stroomvreter
 • Ouderwets product

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond gevuld met warm water. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Geen tussenkomst van gas
 • Beperkte keuze
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Rasquert? Dan moet je rekening houden met diverse kosten. Onze vakmannen zijn aan de slag gegaan met een lijst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijk vergeleken met de Gasgestookte ketel. Cruciaal: de aanschafprijs is hoog (+ dure aanlegkosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Groningen) varieert tussen de €2300 en €5150.

Kostprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Gebaseerd op de soorten systemen (Bodem/water, Lucht/lucht, Lucht/water, Ventilatielucht, Hybride) schommelen de prijzen tussen de €3000 en €16500. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Kerkwerve vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daaropvolgend zijn er de kosten van de installateur. De installatieprijzen fluctueren doorgaans tussen de €1100 en €4400. Heb jij voorkeur voor een grondwater-warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het installeren van een normale ventilatiewarmtepomp is veel betaalbaarder.

Energiekosten

De HR-ketel verbruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat houdt dat in? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, maar de stroomrekening zal toenemen. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De uiteindelijke energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Wie wil dat nu niet?

ISDE regeling

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Het betreft een historische ISDE-subsidie. Op deze handige apparatenlijst check je de actuele subsidievergoeding in Rasquert. Dit ligt vaak ergens tussen de €1550 – €3200. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Carrier 30PH180HEE geldt een subsidie van €4100 en ten aanzien van de CTC EcoPart 410 + CTC Ecologic geldt een bedrag van €2900. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Winsum.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten op een rij gezet? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij een eenvoudig systeem (ventilatiewarmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie ligt rond de 7 jaar, bij een aardwarmtepomp is dit al snel 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Rasquert?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een nieuwe CV ketel laten installeren? Huishoudens hebben niet de kennis dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: betaalbaar, geen ingewikkelde installatie, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Let op: houd er rekening mee dat je niet volledig van het gas los bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is eigenlijk niet voldoende. In 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Lees nu verder over warmtepomp Berkel en Rodenrijs.


Een gasvrije woning

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Op basis van onze website bekijk je een alternatieve CV ketel zonder gas in Rasquert. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. De gasrekening gaat naar 0. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? En wek jij de stroom zelf op? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Jouw woning zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers, biomassaketel, het warmenet. Tegenwoordig heb je de beschikking over een leuke subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een all electric pomp mag best nog even wachten. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Groningen.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in de buurt van Rasquert.