CV-ketel vervangen Renkum Stop met gasverbruiken en bespaar tot wel €350


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Renkum? Grofweg heb je in februari 2024 2 keuzes: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist kiezen voor een groenere optie. Een kwestie waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Met ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. En vanaf 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Wat moet je dan kiezen? Dat heeft te maken met velerlei componenten: wat is de gewenste duurzaamheid, wat mag het kosten, in wat voor huis woon je, en wat kun je zeggen over de isolatie? Tip: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Renkum omtrent warmtenetten en/of stadsverwarming. Hier detecteer je de belangrijkste bekende alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Evenwel: pelletkachels, biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, het warmenet kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens wat betreft onze energieconsumptie in de toekomst. Via de vergelijker vergelijk je verschillende mogelijkheden. Welke alternatieven zijn er voor een cv-ketel, wat zijn de kosten, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Selecteer een item uit onze FAQ.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Renkum.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Renkum?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Renkum [Update februari 2024]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan heb jij veel te kiezen. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit een tweestrijd opleveren. De gasketel vervangen door warmtepomp in Renkum is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Je bent “groen” bezig, gunstig qua prijs en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het 7 stappen model ( of bekijk WaterFurnace subsidie).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke soorten warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die spoort met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en neem een ervaren warmtepomp installateur in Renkum. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Controleer of het systeem werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn woning geschikt?

Dak, gevel en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp met optionele boiler.

Bij volledig elektrisch: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Renkum

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Echter, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Hr-ketel van leveranciers als Agpo cv Ketels of natuurlijk RLM. Wat past bij mijn mijn huis? Hier analyseer jij per mogelijkheid meer details. Wat is het, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en converteert dit naar direct inzetbare energie voor het verwarmen van water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Minder Co2 uitstoot
 • Gemeentelijke subsidie
 • Niet voordelig
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het genereren van heet water. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Renkum: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De kosten liggen rond €3100 met monteren.

 • Onuitputbare bron
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Lange terugverdientijd
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van korrels van geperst snoeihout. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met snippers- en/of houtblokken.

 • Eenvoudig te installeren
 • Makkelijk in gebruik
 • Intensief onderhoud nodig
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor verwarmen van een bepaalde ruimte. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een ‘groen’ alternatief en goed te combineren met zonnecellen.

 • Maakt radiatoren overbodig
 • Weinig onderhoud
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Geen geluidsoverlast
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Opties voor subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen met warm water van verschillende bronnen. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Geen kans op gaslek
 • Beperkte keuze
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Renkum? Dan moet je rekening houden met verschillende kosten. Onze deskundigen hebben hieronder een opsomming geplaatst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijk ten opzichte van de traditionele ketel. Kanttekening: de aanschafprijs is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Daarentegen zijn er wel subsidies. De subsidie voor warmtepompen (Gelderland) is op dit moment tussen de €2200 tot €5400.

Winkelprijs

De kosten van de warmtepomp zelf voel je het eerste. Op basis van de gekozen installatie (Lucht/water, Bodem/water, Lucht/lucht, Water/water, Hybride) betaal je tussen de € 1900 en €16000. Lees nu verder over CV-Ketel in Klijndijk vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Ten tweede zijn er de kosten van de installateur. De kosten van installatie schommelen gemiddeld tussen de €1700 tot €4400. Kies je voor eenaardwarmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het plaatsen van een basic hybride warmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomkosten

Een gasgestookte ketel verbruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Waar resulteert dat in? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De netto-energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Tegemoetkoming van het rijk

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Daarom is er een historische subsidie (ISDE). Op de speciale apparatenlijst check jij per installatie de geldende subsidie in Renkum. Dit ligt vaak ergens tussen de €1300 tot €2800. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Carrier 30RQ017-H krijg je €1900 en in in het geval van de CTC EcoPart 417 + CTC EcoZenith 550 bedraagt dit €3800. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Renkum.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten op een rij gezet? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij goedkopere systemen (hybride warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp is om en nabij de minder dan 10 jaar, bij een grond-water warmtepomp is dit al snel 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Renkum?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of onlangs een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Veel mensen zijn niet op de hoogte dat beide componenten goed te combineren zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: aantrekkelijk geprijsd, eenvoudig te installeren, goed te integreren in bestaande woning. Het jammere is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet genoeg. Vanaf 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Biddinghuizen.


Een gasvrije woning binnen handbereik

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Middels deze pagina bekijk jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Renkum. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Eindelijk 0 op de gasmeter. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Wil jij ook leven zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: elektrische cv-ketels, het warmenet, infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels. Momenteel geldt er een mooie subsidieregeling. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een all electric systeem gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Gelderland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in de regio Renkum.