CV-ketel vervangen Rijen Stap over op groenere stroom en realiseer een besparing tot wel €470


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Rijen? In feite heb je in augustus 2020 2 alternatieven: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of juist een meer duurzame oplossing. Een struikelblok waar veel Nederlanders mee worstelen. Vanaf 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Echter na 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Hoe weet jij nu wat goed is? Die keuze hangt af van velerlei invalshoeken: hoe duurzaam moet het zijn, welk bedrag wil jij spenderen, wat voor type woning heb je, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Advies: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Gilze en Rijen t.a.v. aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl detecteer je de meest gekozen erkende alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Ook zonneboilers, biomassaketel, het warmenet, elektrische cv-ketels, pelletkachels kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens inzake de energieconsumptie over een jaar of 15. Via deze website vergelijk je alle handige informatie. Wat kan ik nemen naast een cv-ketel, wat is de prijs, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Kies snel een item uit onze FAQ.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Rijen.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Rijen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Rijen [Update augustus 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Dan heb jij veel te kiezen. Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een lastig probleem. De gasketel vervangen door warmtepomp in Rijen is een absolute aanrader. Het is milieuvriendelijk, betaalbaar en het rendement ligt verrassend hoog. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Buderus installatie).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepomp versie te installeren zijn in jouw woning.
 2. Selecteer de installatie die past bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en selecteer een competente warmtepomp installateur in Rijen. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. De installatie kan beginnen. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Onderzoek of alles goed is aangesloten. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is mijn huis geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Optioneel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Rijen

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Maar je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van leveranciers als Daalderop en Sentry. Wat sluit aan bij mijn huis? Hieronder vergelijk jij per type meer details. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en verandert dit in direct inzetbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of integreren in een hybride systeem.

 • Energiebesparing
 • Hoge subsidies
 • Niet goedkoop
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Rijen: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €3700 inclusief aanleggen.

 • Oneindige bron
 • Combineren met warmtepomp
 • Geen saldering
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van kleine korrels van houtafval (pellets). Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op houtblokken en snippers.

 • Zeer sfeervol
 • Veilig en regelbaar
 • Intensief onderhoud nodig
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan verwarmen van een bepaalde ruimte. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een duurzame keuze en goed te combineren met zonnecellen.

 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Overal te plaatsen
 • Geen recht op subsidie
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Een interessante investering dus. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Warmt snel op
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Energieverbruik
 • Weinig innovatief

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding gevuld met warm water. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • 100% groene warmte
 • Schoon en veilig
 • Monopolistisch systeem
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Rijen? Let dan op de meerdere type kosten. Onze specialisten hebben hieronder een opsomming geplaatst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van de warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen de traditionele ketel. Cruciaal: de kostprijs ligt hoger (en de plaatsing is kostbaar). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) is op dit moment tussen de €1550 tot €4700.

Productprijs

De kostprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Gebaseerd op het type (Bodem/water, Ventilatielucht, Lucht/water, Hybride, Lucht/lucht) liggen de prijzen tussen de €3300 en €19500. Vind alles uit over CV-Ketel in Koningsbosch vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Verder zijn er de kosten van de installateur. De kosten van installatie liggen vaak tussen de €1000 en €4700. Kies je voor eengrondwater-warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het installeren van een instap ventilatiewarmtepomp kost maximaal 1 dag.

Energiekosten

Een CV-ketel werkt met aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat zijn de gevolgen? De gasmeter gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De netto-energiebesparing kan oplopen tot wel 50%. Wie wil dat nu niet?

Subsidies

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het gevolg is een gulle subsidieregeling (ISDE). Op de speciale apparatenlijst check je de huidige vergoeding in Rijen. Deze liggen op het moment tussen de €1050 en €3000. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Carrier 30RQS-080A kun je aanspraak maken op €6250 en m.b.t. de Ecoforest EcoGeo HP 15-70 krijg je €7700. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Gilze en Rijen.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen geanalyseerd? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij een eenvoudig systeem (ventilatielucht warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem ligt rond de 6 tot 8 jaar, bij een grond-water warmtepomp loopt dit al gauw op tot 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Rijen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of afgelopen jaar een hoog rendement ketel laten neerzetten? Huishoudens weten niet dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: voordelig, eenvoudig te installeren, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Belangrijk minpunt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet afdoende. Per 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Blitterswijck.


Een gasvrije woning

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Aan de hand van cvketel-warmtepomp.nl check je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Rijen. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Eindelijk 0 op de gasmeter. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: zonneboilers, biomassaketel, infraroodpanelen, het warmenet, pelletkachels. De komende periode heb je de beschikking over een leuke subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrisch systeem is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in de regio Rijen.