CV-ketel vervangen s-Heerenberg Stop met gasverbruiken en verlaag je energienota met €410


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in s-Heerenberg? In juli 2020 kun je kiezen uit keuzes: “weer” een ouderwetse gasketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Dit is een “issue” waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Goed om te weten: vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. En vanaf 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Hoe weet jij nu wat goed is? Dat heeft te maken met allerlei onderdelen: hoeveel wil je besparen, welk budget heb je, in wat voor huis woon je, en hoe is het gesteld met de isolatie? Cruciaal: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Montferland wat betreft bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hieronder ontdek je verschillende erkende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Maar ook pelletkachels, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, het warmenet, biomassaketel zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen rond het energieverbruik over 10 jaar. Middels deze website bekijk je alle handige informatie. Welke alternatieven zijn er voor een traditionele ketel, wat kost het, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Kies snel een van de onderstaande vragen.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in s-Heerenberg.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in s-Heerenberg?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in s-Heerenberg [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Dan moet je alle innovaties afwegen. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een enorm dilemma. De gasketel vervangen door warmtepomp in s-Heerenberg is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is milieuvriendelijk, voordelig en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Gebruik hiervoor de volgende instructies (en lees verder over Micoe installatie).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke type warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die spoort met de woning en budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en ga in zee met een bekwame warmtepomp installateur in s-Heerenberg. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk kritisch of alle werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, gevel en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.

In geval van all-electric: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in s-Heerenberg

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Maar naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een CV-ketel van bijvoorbeeld Dru of Vaillant. Wat is aan te raden voor mijn huis? Op deze pagina detecteer jij per systeem praktische info. Wat is het, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en transformeert dit naar toepasbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of combineren met een hybride versie.

 • Klaar voor de toekomst
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoge installatiekosten
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het genereren van heet water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in s-Heerenberg: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De prijs ligt rond de €3100 met installeren.

 • Voordelig warm water
 • Makkelijk te plaatsen
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Niet elk huis is geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op houtkorrels, pellets genaamd. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met normaal hout en houtsnippers.

 • CO2-neutraal stoken
 • Gemakkelijke brandstof
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een innovatief systeem en samen met zonnecellen te combineren.

 • Eigen design mogelijk
 • Geen dwarrelende stof
 • Helaas geen subsidie
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Dat is veiliger. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Maakt geen geluid
 • Stroomverbruik
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een slim en open systeem waardoor warm water stroomt. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Veiliger dan aardgas
 • Beperkte keuze
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in s-Heerenberg? Houdt dan goed overzicht over de verschillende kosten. Onze adviseurs zijn aan de slag gegaan met een lijst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van een warmtepomp is beter wanneer je het afzet tegen de Gasgestookte ketel. Cruciaal: de kostprijs ligt hoger (incl. installatiekosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De subsidie voor warmtepompen (Gelderland) is op dit moment tussen de €3000 tot €4200.

Kostprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Op basis van de gekozen installatie (Water/water, Ventilatielucht, Bodem/water, Hybride, Lucht/lucht) liggen de prijzen tussen de €1900 en €13000. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Langezwaag vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daarnaast zijn er de kosten van de installateur. De tarieven van installateurs schommelen gemiddeld tussen de €1900 – €4000. Ga je voor een bodem-warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het monteren van een normale lucht-lucht warmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomverbruik

Een gasketel draait op gas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat zijn dan de consequenties? Het verbruik van gas daalt, terwijl je wel meer stroom consumeert. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De netto-energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Heel interessant dus.

Subsidie

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Om die reden is er een zeer aantrekkelijke subsidie (ISDE). In de actuele apparatenlijst detecteer je de actuele subsidievergoeding in s-Heerenberg. Dit fluctueert momenteel tussen de €1050 en €3700. De hoogte wisselt: voor de installatie van de CIAT AQUACIAT ILD 300A krijg je €6000 en in in het geval van de Hautec HCS-PK-242KA (88SU2301SDPA5) bedraagt dit €2800. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Montferland.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen onderzocht? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatiewarmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp ligt rond de 5 tot 9 jaar, 0ga je richting de 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in s-Heerenberg?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of laatst nog een hoog rendement ketel laten neerzetten? Woningbezitters weten niet dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: goedkoop, simpel aan te leggen, en werkt samen met je huidige CV. Het jammere is dat je niet van het gas af bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is straks niet genoeg. Vanaf 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Broek.


Op weg naar een huis zonder gas

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Aan de hand van onze website bekijk jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in s-Heerenberg. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen is beslist geen straf. De gaskosten gaan verdwijnen. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? En gebruik je zonnepanelen? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? De keuze is reuze: het warmenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketel. Momenteel heb je de beschikking over een leuke subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een volledig elektrische installatie is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Gelderland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in de regio s-Heerenberg.