CV-ketel vervangen Sas van Gent Stop met gasverbruiken en bespaar tot wel €500


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Sas van Gent? In feite heb je in juli 2020 2 keuzemogelijkheden: “weer” een ouderwetse gasketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een struikelblok waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. En vanaf 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Hoe weet jij nu wat goed is? Dat hangt af van verscheidene onderdelen: wat is de gewenste duurzaamheid, wat is je maximum budget, wat voor type woning heb je, en wat kun je zeggen over de isolatie? Advies: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Terneuzen t.a.v. warmtenetten en/of stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl vind je alle bekende alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Maar ook infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketels, het warmenet, pelletkachels zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen inzake de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Via cvketel-warmtepomp.nl ontdek je meerdere toekomstbestendige opties. Wat kan ik nemen naast een gasgestookte ketel, wat kost het, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Kies snel een van de onderwerpen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Sas van Gent.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Sas van Gent?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Sas van Gent [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan heb jij veel te kiezen. Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, kan dit een tweestrijd opleveren. De gasketel vervangen door warmtepomp in Sas van Gent is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Goed voor het milieu, voordelig en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor de volgende instructies (en lees verder over Radson installatie).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke soorten warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die past bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en kies een echte warmtepomp installateur in Sas van Gent. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Ga na of alle werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Claim jouw subsidie

Is onze woning geschikt?

Dak, gevel en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.

Soms ook nodig: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Sas van Gent

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Maar er zijn nog meer alternatieven voor een CV-ketel van bijv. Daalderop en ook Rendamax. Wat sluit aan bij mijn huis? Op deze pagina signaleer jij per systeem praktische info. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en verandert dit in warmte die je kunt gebruiken waarmee het water wordt verwarmd. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of integreren in een hybride systeem.

 • Klaar voor de toekomst
 • Subsidies tot €2.500
 • Hoge investering
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het verwarmen van je woning. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Sas van Gent: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De kosten liggen rond €3800 (plaatsing inbegrepen).

 • Eenvoudig te integreren
 • Gemeentelijke subsidie
 • CV-ketel blijft nodig
 • Neemt veel ruimte in

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op houtkorrels, pellets genaamd. Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels verbranden daarnaast ook normaal hout en houtsnippers.

 • Geen schoorsteen nodig
 • Makkelijk in gebruik
 • Voorraad pellets
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor meer hitte op een zelfgekozen plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een ‘groen’ alternatief en goed te combineren met zonnecellen.

 • Energiezuinig
 • Geen dwarrelende stof
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dat is veiliger. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Geen geluidsoverlast
 • kWh verbruik
 • Weinig innovatief

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Zeer efficiënt
 • Constante temperatuur
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Sas van Gent? Dan moet je rekening houden met vele soorten kosten. Onze deskundigen hebben een schema gebouwd om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is beter tegenover de Gasgestookte ketel. Opmerking: de prijs van het apparaat is hoog (en vergeet de installatie niet). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Zeeland) is op dit moment tussen de €2250 en €5850.

Aanschafprijs

De artikelprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Gebaseerd op de soorten systemen (Lucht/water, Lucht/lucht, Ventilatielucht, Water/water, Hybride) betaal je een bedrag tussen de €1800 en €18000. Zoek ook naar CV-Ketel in Leerbroek vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Ten tweede krijg te doen met installatiekosten. De installatieprijzen liggen vaak tussen de €2000 tot €4700. Heb jij voorkeur voor een bodem-warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het installeren van een normale ventilatielucht warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Energiekosten

Een gasketel werkt met aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat zijn dan de consequenties? De gasmeter gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De besparing op je energienota varieert tussen 35% en 50%. Heel interessant dus.

ISDE regeling

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Profiteer snel van deze zeer aantrekkelijke ISDE-subsidie. Op de apparatenlijst vind je de huidige vergoeding in Sas van Gent. Vergoedingen schommelen tussen de €1950 tot €3400. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de CIAT AQUACIAT2 ILD 300V PV kun je aanspraak maken op €7250 en m.b.t. de Hautec HCS-PN-15A (88SF015ASDPA1) krijg je €2800. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Terneuzen.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten verrekend? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. In het geval van een simpel systeem (ventilatiewarmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp is om en nabij de 7 jaar, 0moet je denken aan 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Sas van Gent?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een gasketel laten aansluiten? De meeste mensen realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: goedkoop, in een dag aangelegd, en werkt samen met je huidige CV. Minder fraai is dat je gas blijft gebruiken: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is uiteindelijk niet bestendig. Met ingang van 2050 is in principe elke woning gasvrij. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Bruchem.


De voordelen van gasvrij wonen

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op basis van de info op deze pagina vergelijk je een alternatieve CV ketel zonder gas in Sas van Gent. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Je betaalt niet voor duur gas. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: infraroodpanelen, het warmenet, biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels. De komende jaren is hiervoor veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een all electric systeem hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Zeeland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs in en rondom Sas van Gent.