CV-ketel vervangen Schagen Ga voor een milieubewuste optie en bespaar jaarlijks €480


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Schagen? In juli 2020 kun je kiezen uit alternatieven: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Dit is een “issue” waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Per ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf begin 2030 zit Holland totaal zonder gas. Wat moet je dan kiezen? Dat hangt af van meerdere componenten: wat is de gewenste duurzaamheid, wat mag het kosten, in wat voor huis woon je, en hoe is het gesteld met de isolatie? Advies: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Schagen met het oog op aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op deze pagina ontdek je de belangrijkste veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Echter ook pelletkachels, elektrische cv-ketels, het warmenet, infraroodpanelen, zonneboilers zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen aangaande de energieconsumptie over een jaar of 15. Op cvketel-warmtepomp.nl check je alle praktische details. Welke alternatieven zijn er voor een traditionele ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Druk op een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Schagen.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Schagen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Schagen [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat kun je het beste doen? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Schagen is een absolute aanrader. Het is duurzaam, gunstig qua prijs en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze experts schreven daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Renson installatie).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke type warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Selecteer de installatie die spoort met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en selecteer een bedreven warmtepomp installateur in Schagen. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Onderzoek of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is mijn huis geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn voldoende geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp met optionele boiler.

In geval van all-electric: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Schagen

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Desalniettemin, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasketels van bijv. Dru en Geveke. Wat sluit aan bij mijn persoonlijke situatie? Hieronder vind jij per type praktische info. Hoe werkt het, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en vormt dit om naar warmte die je kunt gebruiken t.b.v. heet water en verwarming. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of combineren met een hybride versie.

 • Verwarmt en koelt
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoge installatiekosten
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het genereren van heet water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Schagen: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De prijs schommelt rond de €3200 met monteren.

 • Gaat 15 tot 30 jaar mee
 • Huis wordt meer waard
 • Geen complete vervanger
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op korrels uit zaagsel en snippers. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels werken echter ook met houtsnippers of blokken.

 • Gezellige uitstraling
 • Eenvoudig in te stellen
 • Aantal modellen
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer hitte op een zelfgekozen plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een milieuvriendelijke optie en samen met zonnecellen te combineren.

 • Zeer energiezuinig en duurzaam
 • Gezond binnenklimaat
 • Geen subsidieregeling
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.De gasaansluiting kan de deur uit. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Gas kan de deur uit
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Niet energiezuinig
 • Ouderwets product

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een slim en open systeem waardoor warm water stroomt. Het voorziet in heet water in de woningen. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • 100% groene warmte
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Geen keuze in aanbieder
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Schagen? Check dan altijd goed de diverse kosten. Onze vakmannen hebben een overzicht gemaakt om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijker in vergelijking met de CV-ketel. Opmerking: de aanschafprijs is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) fluctueert tussen de €2200 - €4800.

Artikelprijs

De kosten van de warmtepomp zelf voel je het eerste. Op basis van de gekozen installatie (Bodem/water, Water/water, Ventilatielucht, Lucht/lucht, Lucht/water) betaal je tussen de € 3900 en €21500. Ook interessant: CV-Ketel in Leersum vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daaropvolgend zijn er de kosten van de installateur. De plaatsingskosten komen regelmatig uit tussen de €1100 – €3500. Neig jij naar een grond-water warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een basic hybride warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Verbruikskosten

De traditionele gasketel gebruikt aardgas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat zijn dan de consequenties? Jouw gasrekening gaat naar beneden, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De uiteindelijke energiebesparing kan oplopen tot wel 50%. Erg goed voor de portemonnee.

ISDE regeling

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Het gevolg is een vorstelijke ISDE-subsidie. Op deze handige apparatenlijst detecteer je de actuele subsidievergoeding in Schagen. Vergoedingen schommelen tussen de €1600 tot €2900. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de CIAT DYNACIAT LG-LGP 120V heb je recht op €5400 en bij de Hautec HCS-PN-21 (88SF0211SDPN1) is dit €2800. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Schagen.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten uitgezocht? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatiewarmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp is om en nabij de minder dan 10 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp moet je denken aan 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Schagen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een nieuwe CV ketel laten installeren? Huishoudens realiseren zich te weinig dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Voordelen van een hybride systeem zijn: lage investering, eenvoudig te installeren, en werkt samen met je huidige CV. Het jammere is dat je niet van het gas af bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet bestendig. Per 2050 is in principe elke woning gasvrij. Lees nu verder over warmtepomp Bruinehaar.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Aan de hand van onze website lees jij over een alternatieve cv ketel zonder gas in Schagen. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Het dure gas kan de deur uit. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? En wek jij de stroom zelf op? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Meteen van het gas af? Neem dat de volgende opties in overweging: zonneboilers, biomassaketel, pelletkachels, het warmenet, infraroodpanelen. Tegenwoordig krijg je ook nog eens veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric apparaat is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Noord-Holland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in Schagen.