CV-ketel vervangen Schalsum Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar jaarlijks €440


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Schalsum? We onderscheiden in juli 2020 2 mogelijkheden: “weer” een ouderwetse gasketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een geval waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Per ingang van 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Vanaf januari 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Wat kun je op dit moment het beste doen? De basis hiervan bestaat uit meerdere componenten: hoe milieubewust moet het systeem zijn, welk bedrag wil jij spenderen, wat voor type woning heb je, en wat zijn de isolatiewaarden? Tip: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Franekeradeel met het oog op plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op deze website check je meerdere bekende alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Ook biomassaketel, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, zonneboilers, het warmenet kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen betreffende het energieverbruik over 10 jaar. Middels deze website vind je alle praktische details. Wat kan ik aanleggen in plaats van een traditionele ketel, wat is de prijs, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Selecteer direct een van de onderstaande vragen.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Schalsum.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Schalsum?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Schalsum [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Wat kun je het beste doen? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in Schalsum is een absolute aanrader. Goed voor het milieu, gunstig qua prijs en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Gebruik hiervoor de volgende instructies (en lees verder over Sinclair installatie).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke soorten warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die rijmt met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag prijzen op en ga in zee met een erkende warmtepomp installateur in Schalsum. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Trek na of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is ons huis geschikt?

Vloer, dak en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Soms ook nodig: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Schalsum

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Goed om te weten, er bestaan nog meer alternatieven voor een CV-ketel van leveranciers als Dietrich of natuurlijk RLM. Wat sluit aan bij mijn wensen? Hieronder ontdek jij per soort meer details. Wat houdt het in, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en zet dit om naartoepasbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of combineren met een hybride versie.

 • Klaar voor de toekomst
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Fikse kostprijs
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Schalsum: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De uitgaven worden geschat op zo’n €4100 (incl. monteren).

 • Onuitputbare bron
 • Hoge subsidies
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Niet elk huis is geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op korrels van houtzaagsel. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, of het hele huis (een pelletkachel-cv). Biomassaketels verbranden daarnaast ook snippers- en/of houtblokken.

 • Gezellige uitstraling
 • Eenvoudig in te stellen
 • Minimale voorraad hout
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een duurzame keuze en samen met zonnecellen te combineren.

 • Energiezuinig
 • Eenvoudig te installeren
 • Geen subsidies mogelijk
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Dit is aantrekkelijker. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, en bij voorkeur met zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Geen geluidsoverlast
 • Gebruik veel energie
 • Niet toekomstbestendig

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen met warm water van verschillende bronnen. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Geen kans op gaslek
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Schalsum? Check dan altijd goed de verschillende kosten. Onze installateurs hebben hieronder een opsomming geplaatst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is beter vergeleken met de Gasgestookte ketel. Opmerking: de winkelprijzen liggen hoger (incl. installatiekosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Friesland) fluctueert tussen de €2400 - €5700.

Kosten van de pomp

De kostprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Gebaseerd op het type (Lucht/water, Hybride, Ventilatielucht, Bodem/water, Lucht/lucht) betaal je een bedrag tussen de €4000 en €13000. Zoek ook naar CV-Ketel in Leidschendam vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daaropvolgend zijn er de kosten van de installateur. De kosten van installatie komen regelmatig uit tussen de €1900 tot €3100. Wil jij beslist een grond-water warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het monteren van een instap ventilatiewarmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Stroomkosten

Een gasketel draait op gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat zijn de gevolgen? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, maar de stroomrekening zal toenemen. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De besparing op je energienota ligt tussen de 25% en 45%. Wie wil dat nu niet?

Subsidies

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het gevolg is een zeer aantrekkelijke subsidie (ISDE). In de actuele apparatenlijst ontdek jij de huidige vergoeding in Schalsum. Deze liggen op het moment tussen de €1800 – €3400. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de CIAT EREBA 12H heb je recht op €1950 en bij de Hautec HCS-PN-242K (88SV2301SDPN5) is dit €3300. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Franekeradeel.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen verrekend? Dan kun je het omslagpunt bepalen. In het geval van een simpel systeem (lucht-lucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie bedraagt ongeveer 10 jaar, 0moet je denken aan 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Schalsum?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een actuele HR-ketel laten plaatsen? Het gros van de huizenbezitters weten niet dat beide componenten goed te combineren zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: aantrekkelijk geprijsd, geen ingewikkelde installatie, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Belangrijk minpunt is dat je gas blijft gebruiken: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel samen met warmtepomp is op lange termijn niet genoeg. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Nu ook online: warmtepomp Buchten.


Een gasvrije woning binnen handbereik

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Middels de info op deze pagina bekijk jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Schalsum. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. De gasrekening gaat naar 0. Beschik je over een goede isolatie? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Meteen van het gas af? Je hebt volop keuze: biomassaketel, elektrische cv-ketels, het warmenet, infraroodpanelen, pelletkachels. Momenteel geldt er een mooie subsidieregeling. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een full-electric apparaat gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Friesland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in Schalsum.