CV-ketel vervangen Scheerwolde Verlaag jou gasverbruik en bespaar tot wel €390


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Scheerwolde? In juli 2020 kun je kiezen uit opties: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een kwestie waar veel Nederlanders mee worstelen. Per ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Echter na 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Wat kun je op dit moment het beste doen? Dat heeft te maken met allerlei onderdelen: hoe “groen” wil je zijn, welk budget heb je, wat zijn de eigenschappen van je huis, hoe staat het met isolatie? Cruciaal: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Steenwijkerland ten aanzien van plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Via deze website vind je de meest gekozen bekende alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Echter ook pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers, biomassaketel, het warmenet zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken aangaande ons toekomstig energieverbruik. Met behulp van deze website vergelijk je alle handige informatie. Wat kan ik aanleggen in plaats van een traditionele ketel, wat is de prijs, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Druk op een van de onderstaande vragen.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Scheerwolde.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Scheerwolde?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Scheerwolde [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Wat is de beste oplossing? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. Gasketel vervangen door warmtepomp in Scheerwolde is de meest populaire oplossing. Het is een groene energiebron, voordelig en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Gebruik hiervoor onderstaand stappenplan (en check ook Techneco installatie).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepomp versie geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die aansluit bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vergelijk alle tarieven en kies een handige warmtepomp installateur in Scheerwolde. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Inspecteer of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn voldoende geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

In geval van all-electric: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Scheerwolde

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Goed om te weten, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Hr-ketel van bijv. AWB + RLM. Welke past nu bij mijn mijn situatie? Via deze website analyseer jij per mogelijkheid bruikbare informatie. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en transformeert dit naar bruikbare energie voor verwarming en warm water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of combineren met een hybride versie.

 • Minder Co2 uitstoot
 • Hoge subsidies
 • Niet goedkoop
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het verwarmen van je woning. Dit werkt samen met de CV-ketel in Scheerwolde: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €4200 inclusief montage.

 • Lange levensduur
 • Eenvoudig te plaatsen
 • CV-ketel blijft nodig
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op speciale korrels (pellets). Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als normaal hout en houtsnippers.

 • Besparing tot 50%
 • Veilig en regelbaar
 • Minimale voorraad hout
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een toekomstgericht product en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Besparen op de energienota
 • Lage installatiekosten
 • Geen recht op subsidie
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dit is aantrekkelijker. Goede isolatie is wel een voorwaarde, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Gas kan de deur uit
 • Geen geluidsoverlast
 • Erg duur in gebruik
 • Geen subsidies

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen met warm water van verschillende bronnen. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • 100% groene warmte
 • Geen tussenkomst van gas
 • Geen keuze in aanbieder
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Scheerwolde? Houdt dan goed overzicht over de diverse kosten. Onze deskundigen hebben een overzicht gemaakt van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is voordeliger in vergelijking met de gas-ketel. Opmerking: de prijs van het apparaat is hoog (en vergeet de installatie niet). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Overijssel) ligt tussen de €1700 en €4450.

Artikelprijs

De kostprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Gebaseerd op het type (Lucht/water, Water/water, Ventilatielucht, Hybride, Lucht/lucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €4000 en €16000. Zoek ook naar CV-Ketel in Lemelerveld vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Vervolgens zijn er de kosten van de installateur. De installatieprijzen liggen vaak tussen de €1900 – €3000. Kies je voor eenBodemwarmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het installeren van een eenvoudige (MV) lucht-warmtepomp kost je stukken minder.

Stroomkosten

Een gasgestookte ketel werkt op basis van gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn dan de consequenties? Jouw gasrekening gaat naar beneden, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De uiteindelijke energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

ISDE regeling

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Profiteer snel van deze vorstelijke subsidie (ISDE). Op de apparatenlijst check jij per systeem (merk & type) de subsidie in Scheerwolde. De bedragen liggen tussen de €1950 – €3000. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Climaveneta AW 0041HT/S geldt een subsidie van €2050 en ten aanzien van de Hautec HCS-PN-35A (88SF0261SDPA5) geldt een bedrag van €2800. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Steenwijkerland.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen geanalyseerd? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij een eenvoudig systeem ((MV) lucht-warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp ligt rond de 5 tot 9 jaar, bij een grond-warmtepomp is dit al snel een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Scheerwolde?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of heb je net een nieuwe CV ketel laten installeren? Het gros van de huizenbezitters zijn niet op de hoogte dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: aantrekkelijk geprijsd, simpel aan te leggen, en werkt samen met je huidige CV. Groot nadeel is dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel samen met warmtepomp is op lange termijn niet toegestaan. Met ingang van 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Bunne.


De voordelen van gasvrij wonen

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op de info op deze pagina lees jij over een alternatieve cv-ketel zonder gas in Scheerwolde. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Het dure gas kan de deur uit. Beschik je over een goede isolatie? En gebruik je zonnepanelen? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. De energielasten dalen dan significant. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Overweeg dan een van deze systemen: het warmenet, zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels. As we speak geldt er een mooie subsidieregeling. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een full-electric pomp mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Overijssel.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in de buurt van Scheerwolde.