CV-ketel vervangen Scherpenzeel Kies een milieuvriendelijke optie en realiseer een besparing tot wel €460


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Scherpenzeel? In juli 2020 kun je kiezen uit alternatieven: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of juist kiezen voor een groenere optie. Een geval waar veel Nederlanders mee worstelen. Met ingang van 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Rond voorjaar 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat is nu een handige keuze? Hieraan ten grondslag liggen meerdere invalshoeken: hoeveel wil je besparen, welk budget heb je, heb je een nieuw of juist ouder huis, hoe staat het met isolatie? Advies: check ook het beleid van de gemeente Weststellingwerf ten opzichte van plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Via deze website check je meerdere bekende alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Echter ook pelletkachels, biomassaketel, het warmenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen betreffende ons toekomstig energieverbruik. Op de vergelijker vergelijk je meerdere toekomstbestendige opties. Wat zijn de alternatieven van een cv-ketel, wat is de prijs, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Druk op een item uit onze FAQ.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Scherpenzeel.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Scherpenzeel?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Scherpenzeel [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan sta je voor een kruispunt. Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. De gasketel vervangen door warmtepomp in Scherpenzeel gebeurt steeds meer. Het draagt bij aan een schoner milieu, aantrekkelijk geprijsd en je investering heb je snel terugverdiend. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je onderstaand stappenplan (en check ook Thercon installatie).

Advies warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke soorten warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die spoort met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en ga in zee met een ervaren warmtepomp installateur in Scherpenzeel. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Check of alles goed is aangesloten. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Installatieruimte voor het aanleggen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Optioneel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Scherpenzeel

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Goed om te weten, er zijn nog tal van alternatieven voor een Gasketels van merken als Brink + Sentry. Wat past bij mijn mijn persoonlijke situatie? Via deze website bekijk jij per optie bruikbare informatie. Wat is de werkwijze, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en vormt dit om naar direct inzetbare energie voor het verwarmen van water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of combineren met een hybride versie.

 • Gunstig energieverbruik
 • Overheidssubsidies
 • Hoge installatiekosten
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Scherpenzeel: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €3100 inclusief montage.

 • Uitstekend rendement
 • Eenvoudig te plaatsen
 • Kan CV niet volledig vervangen
 • Niet iedereen vind het mooi

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken samengeperste korrels van hout. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als houtsnippers of blokken.

 • 100% milieuvriendelijk
 • Autonoom systeem
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer hitte op een zelfgekozen plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een milieuvriendelijke optie en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Gelijkmatige temperatuurverdeling
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Helaas geen subsidie
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dat is veiliger. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Warmt snel op
 • Geen extra units nodig
 • kWh verbruik
 • Ouderwets product

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet met warm water van verschillende bronnen. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Geen aanpassingen in huis nodig
 • Schoon en veilig
 • Beperkte keuze
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Scherpenzeel? Dan moet je rekening houden met ingewikkelde kosten. Onze adviseurs hebben een duidelijke lijst samengesteld om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van de warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen de HR-ketel. Maar let op: de aanschafprijs is hoog (en vergeet de installatie niet). Daarentegen zijn er wel subsidies. De subsidie voor warmtepompen (Gelderland) ligt tussen de €2350 - €4500.

Winkelprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Op basis van de gekozen installatie (Hybride, Bodem/water, Lucht/water, Ventilatielucht, Lucht/lucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €2500 en €16000. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Leons vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daaropvolgend moet je de installatiekosten niet vergeten. De plaatsingskosten fluctueren doorgaans tussen de €1700 en €4800. Wil jij beslist een water-water warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het installeren van een basic lucht-lucht warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Verbruikskosten

Een CV-ketel draait op gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat zijn de gevolgen? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De netto-energiebesparing kan oplopen tot wel 50%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidie

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Daarom is er een historische ISDE-subsidie. Via de uitgegeven apparatenlijst bekijk jij per systeem (merk & type) de subsidie in Scherpenzeel. Vergoedingen schommelen tussen de €2000 tot €2700. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Climaveneta AW-HT /CA-E 0122 geldt een subsidie van €3750 en ten aanzien van de Hautec HCS-PN-42A (88SF0301SDPA5) geldt een bedrag van €2800. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Weststellingwerf.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten verrekend? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij een instapmodel (ventilatielucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie zit op de 7 jaar, bij een grond-water warmtepomp ga je richting de 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Scherpenzeel?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of laatst nog een actuele HR-ketel laten plaatsen? Huishoudens weten niet dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel lager dan een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: lage investering, simpel aan te leggen, werkt prima samen met huidige verwarming. Het heikele punt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet voldoende. In het jaar 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Lees nu verder over warmtepomp Burgerbrug.


De voordelen van gasvrij wonen

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Via onze website lees jij over een alternatieve CV ketel zonder gas in Scherpenzeel. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Je verbruikt geen duur gas. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. De energielasten dalen dan significant. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: pelletkachels, biomassaketel, infraroodpanelen, het warmenet, elektrische cv-ketels. As we speak geldt er een mooie subsidieregeling. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een full-electric pomp is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Gelderland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in de buurt van Scherpenzeel.