CV-ketel vervangen Sintjohannesga Stop met gasverbruiken en bezuinig tot €370


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Sintjohannesga? Grofweg heb je in juli 2020 2 alternatieven: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Je komt in een situatie waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Vanaf januari 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Waar doe je dan goed aan? Dat hangt af van verscheidene overwegingen: hoe milieubewust moet het systeem zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Cruciaal: kijk ook naar de aanpak van de gemeente De Friese Meren betreffende warmtenetten en/of stadsverwarming. Op deze pagina bekijk je meerdere veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Anderzijds: pelletkachels, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboilers, elektrische cv-ketels zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken ten aanzien van ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Op basis van de vergelijker bekijk je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Welke installaties bestaan er naast een cv-ketel, wat zijn de kosten, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Selecteer een van de thema’s hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Sintjohannesga.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Sintjohannesga?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Sintjohannesga [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan sta je voor een kruispunt. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen kan dit best een struikelblok zijn. De gasketel vervangen door warmtepomp in Sintjohannesga ligt het meest voor de hand. Het is milieuvriendelijk, gunstig qua prijs en je hebt jouw investering snel terug. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Daarvoor gebruik je de volgende instructies (en lees verder over DUCO warmtepompen).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepomp versie te installeren zijn in jouw woning.
 2. Maak een keuze voor de installatie die strookt met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag offertes op en neem een bedreven warmtepomp installateur in Sintjohannesga. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. De installatie kan beginnen. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Ga na of het systeem werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Claim jouw subsidie

Is ons huis geschikt?

Gevel vloer en dak zijn uitstekend geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Faciliteiten voor het aansluiten van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Voor de complexe systemen: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Sintjohannesga

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Echter, er zijn nog meer alternatieven voor een Gasketels van bijvoorbeeld Daalderop en ook Radson. Wat is geschikt voor mijn wensen? Op de site vind jij per soort meer details. Wat houdt het in, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en transformeert dit naar hoogwaardige bruikbare energie voor het verwarmen van water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of integreren in een hybride systeem.

 • Gunstig energieverbruik
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Dure prijzen
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Sintjohannesga: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. Het kostenplaatje: +/- €4500 inclusief aanleggen.

 • Voordelig warm water
 • Huis wordt meer waard
 • Lange terugverdientijd
 • Niet elk huis is geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op speciaal gemaakte korrels. Zeer geschikt voor kleinere kamers, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met snippers- en/of houtblokken.

 • CO2-neutraal stoken
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Voorraad pellets
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer warmte op lokaal niveau. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een ‘groen’ alternatief en samen met zonnecellen te combineren.

 • Energiezuinig
 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Geen subsidies mogelijk
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Goede isolatie is wel een voorwaarde, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Maakt geen geluid
 • Energieverbruik
 • Ouderwets product

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond gevuld met warm water. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Schoon en veilig
 • Beperkte keuze
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Sintjohannesga? Let dan op de verschillende kosten. Onze specialisten zijn aan de slag gegaan met een lijst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van een warmtepomp is voordeliger in vergelijking met de Gasgestookte ketel. Maar let op: de winkelprijzen liggen hoger (en de plaatsing is kostbaar). Daarentegen zijn er wel subsidies. De actuele subsidie voor warmtepompen (Friesland) varieert tussen de €2600 en €5000.

Artikelprijs

De artikelprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Op basis van de gekozen installatie (Lucht/lucht, Ventilatielucht, Hybride, Lucht/water, Water/water) betaal je tussen de € 2200 en €21000. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Lutjebroek vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daarnaast krijg te doen met installatiekosten. De installatieprijzen komen regelmatig uit tussen de €1700 tot €3700. Wil jij beslist een grond-water warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een basic ventilatiewarmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Energieverbruik

Een gasgestookte ketel werkt op basis van gas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat betekent dit concreet? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, maar de stroomrekening zal toenemen. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De energiebesparing onderaan de streep ligt rond de 30% – 40%. Wie wil dat nu niet?

ISDE regeling

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Het betreft een royale Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst vind jij per installatie de geldende subsidie in Sintjohannesga. De bedragen liggen tussen de €1850 tot €3500. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Climaveneta i-KIR2 0061m kun je aanspraak maken op €2150 en m.b.t. de Mastertherm 45Z krijg je €3500. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente De Friese Meren.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten op een rij gezet? Dan kun je het omslagpunt bepalen. In het geval van een simpel systeem (ventilatielucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij dure systemen. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp bedraagt ongeveer 6 tot 8 jaar, bij een grondwater-warmtepomp ga je richting de 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Sintjohannesga?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of toevallig recentelijk een actuele HR-ketel laten plaatsen? Nederlanders realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: lage investering, simpel aan te leggen, goed te integreren in bestaande woning. Belangrijk minpunt is dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is op lange termijn niet toegestaan. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp De Rijp.


Een gasvrije woning

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Via de info op deze pagina lees jij over een alternatieve cv-ketel zonder gas in Sintjohannesga. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Eindelijk 0 op de gasmeter. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En wek jij de stroom zelf op? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: elektrische cv-ketels, het warmenet, pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen. Hedendaags krijg je ook nog eens veel subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een volledig elektrische installatie gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Friesland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in de regio Sintjohannesga.