CV-ketel vervangen Spijk Stap over op groenere stroom en realiseer een besparing tot wel €350


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Spijk? We onderscheiden in augustus 2020 2 alternatieven: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Dit is een probleem waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Per ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf begin 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Wat moet je dan kiezen? Dat heeft te maken met meerdere aspecten: wat is de gewenste duurzaamheid, hoeveel wil je uitgeven, wat zijn de eigenschappen van je huis, hoe staat het met isolatie? Cruciaal: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Lingewaal met betrekking tot warmtenetten en/of stadsverwarming. Hieronder check je de meeste praktische alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Echter ook elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmenet, infraroodpanelen, biomassaketel zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens met het oog op de energieconsumptie over een jaar of 15. Aan de hand van deze pagina bekijk je alle praktische details. Welke alternatieven zijn er voor een gasgestookte ketel, wat is de prijs, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Selecteer direct een item uit onze FAQ.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Spijk.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Spijk?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Spijk [Update augustus 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat kun je het beste doen? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een serieuze tweestrijd. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Spijk ligt het meest voor de hand. Het draagt bij aan een schoner milieu, gunstig qua prijs en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Mitsubishi Heavy Industries warmtepompen).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepomp versie mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Maak een keuze voor de installatie die rijmt met de woning en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en neem een echte warmtepomp installateur in Spijk. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Controleer of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is ons huis geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp en eventuele boiler.

Optioneel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Spijk

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Echter, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via merken als Atag + Rendamax. Wat is aan te raden voor mijn situatie? Hieronder vergelijk jij per soort praktische info. Hoe gaat het in z'n werk, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en verandert dit in toepasbare energie voor verwarming en warm water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Gemeentelijke subsidie
 • Niet voordelig
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het genereren van heet water. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Spijk: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De kosten liggen rond €3600 (plaatsing inbegrepen).

 • Lager verbruik fossiele brandstoffen
 • Eenvoudig te plaatsen
 • Beperkte opslag
 • Zichtbaarheid panelen

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. De Biomassaketels werken ook op houtsnippers of blokken.

 • CO2-neutraal stoken
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Aantal modellen
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer warmte op lokaal niveau. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een innovatief systeem en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Geen lucht(stof) verplaatsing
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Geen subsidies mogelijk
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Een interessante investering dus. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gas kan de deur uit
 • Eenvoudige techniek
 • Stroomgebruik
 • Opties voor subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond gevuld met warm water. Het voorziet in heet water in de woningen. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Spijk? Let dan op de diverse kosten. Onze installateurs zijn aan de slag gegaan met een lijst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijk vergeleken met de traditionele ketel. Kanttekening: de winkelprijzen liggen hoger (incl. installatiekosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Gelderland) is op dit moment tussen de €2900 tot €5050.

Kostprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Op basis van de gekozen installatie (Ventilatielucht, Lucht/lucht, Bodem/water, Water/water, Lucht/water) betaal je een bedrag tussen de €3000 en €19000. Vind alles uit over CV-Ketel in Marken vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daarna komen er installatiekosten bij kijken. De kosten van installatie schommelen gemiddeld tussen de €1100 en €4400. Neig jij naar een Bodemwarmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het plaatsen van een normale lucht-lucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Energieverbruik

De HR-ketel verbruikt aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat betekent dit concreet? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De “korting” op de energierekening kan oplopen tot wel 50%. Heel interessant dus.

Subsidie

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Profiteer snel van deze historische Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op deze handige apparatenlijst vind je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Spijk. De bedragen liggen tussen de €1100 en €3100. Een rekenvoorbeeld: voor de Climaveneta NECS-Q /B 0302 ontvang je €7150 en voor de NRGTEQ TNG12 (G/W) ligt dat op €3000. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Lingewaal.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten uitgezocht? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij goedkopere systemen (hybride warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie ligt rond de 6 tot 8 jaar, bij een grond-warmtepomp ga je richting de 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Spijk?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of afgelopen jaar een gasketel laten aansluiten? Woningbezitters hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager dan een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: voordelig, geen dure installatie / vakman, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Let op: houd er rekening mee dat je niet van het gas af bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is eigenlijk niet afdoende. Met ingang van 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Deurze.


Een gasvrije woning binnen handbereik

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Met behulp van cvketel-warmtepomp.nl vergelijk jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Spijk. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. De gaskosten gaan verdwijnen. Beschik je over een goede isolatie? En gebruik je zonnepanelen? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. De energielasten dalen dan significant. Meteen van het gas af? Overweeg dan een van deze systemen: biomassaketel, elektrische cv-ketels, het warmenet, pelletkachels, infraroodpanelen. As we speak ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric pomp is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Gelderland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in en rondom Spijk.