CV-ketel vervangen Standdaarbuiten Kies een milieuvriendelijke optie en bezuinig tot €450


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Standdaarbuiten? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 keuzes: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een probleem waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Vanaf 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf januari 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Wat is nu een handige keuze? Dat hangt af van verschillende aspecten: hoe “groen” wil je zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, wat voor type woning heb je, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Tip: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Moerdijk ten opzichte van bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hier vergelijk je de meest gekozen praktische alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Anderzijds: zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen, het warmenet, elektrische cv-ketels zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens betreffende de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Op onze website check je alle handige informatie. Wat kan ik aanleggen in plaats van een cv-ketel, wat kost het, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Selecteer direct een van de thema’s hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Standdaarbuiten.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Standdaarbuiten?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Standdaarbuiten [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Dan moet je alle innovaties afwegen. Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in Standdaarbuiten is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het draagt bij aan een schoner milieu, gunstig qua prijs en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Renson warmtepompen).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die spoort met jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag prijzen op en ga voor een bekwame warmtepomp installateur in Standdaarbuiten. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Bekijk kritisch of alle werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Installatieruimte voor het aanleggen van een boiler en warmtepomp.

Soms ook nodig: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Standdaarbuiten

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Goed om te weten, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van leveranciers als Agpo cv Ketels of Rodiac. Wat is aan te raden voor mijn persoonlijke situatie? Op deze website check jij per optie aanvullende info. Wat is het, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en converteert dit naar toepasbare energie voor het verwarmen van water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Niet goedkoop
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het genereren van heet water. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Standdaarbuiten: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De uitgaven worden geschat op zo’n €4200 met installeren.

 • Goedkoop heet water
 • Gemeentelijke subsidie
 • CV-ketel blijft nodig
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels van geperst snoeihout. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op normaal hout en houtsnippers.

 • Snel terugverdiend
 • Automatische ontsteking
 • Intensief onderhoud nodig
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer warmte op lokaal niveau. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een duurzame keuze en goed te combineren met zonnecellen.

 • Minder ronddwarrelende stof
 • Eenvoudige montage
 • Helaas geen subsidie
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Vanaf 2030 een verplichting. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Een hoog verbruik
 • Beperkte subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen aangesloten op een warmtebron. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Geen aanpassingen in huis nodig
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Eén leverancier per regio
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Standdaarbuiten? Dan krijg je te maken met diverse kosten. Onze installateurs hebben een duidelijke lijst samengesteld om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever ten opzichte van de traditionele ketel. Van belang: de kostprijs ligt hoger (en vergeet de installatie niet). Daarentegen zijn er wel subsidies. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) ligt tussen de €2350 en €4950.

Kosten van de pomp

De kosten van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het product (Hybride, Lucht/lucht, Ventilatielucht, Lucht/water, Water/water) betaal je tussen de € 3500 en €22000. Ook interessant: CV-Ketel in Medemblik vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Vervolgens heb je te maken met installatiekosten. Deze aanlegkosten komen regelmatig uit tussen de €1300 tot €4800. Heb jij voorkeur voor een water-water warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het monteren van een eenvoudige ventilatielucht warmtepomp kost je stukken minder.

Energieverbruik

De traditionele gasketel gebruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat houdt dat in? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De uiteindelijke energiebesparing kan oplopen tot wel 50%. Heel interessant dus.

Overheidsbijdrage

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Profiteer snel van deze zeer aantrekkelijke subsidie (ISDE). Op de speciale apparatenlijst signaleer jij de beschikbare subsidiemogelijkheden in Standdaarbuiten. Dit ligt vaak ergens tussen de €1850 – €2600. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Climaveneta NX-N /K 0302P krijg je €7050 en in in het geval van de Pico Energy NDB S08EuC bedraagt dit €2800. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Moerdijk.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen op een rij gezet? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Wanneer je kiest voor een basis model (hybride warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem is om en nabij de 7 jaar, bij een grond-warmtepomp loopt dit al gauw op tot een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Standdaarbuiten?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een nieuwe CV ketel laten installeren? Nederlanders weten niet dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: aantrekkelijk geprijsd, eenvoudig te installeren, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Let op: houd er rekening mee dat je niet van het gas af bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is straks niet bestendig. Met ingang van 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Dinteloord.


De voordelen van gasvrij wonen

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Op deze website check jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Standdaarbuiten. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. De gasrekening gaat naar 0. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Jouw woning zonder gas? Je hebt volop keuze: infraroodpanelen, zonneboilers, het warmenet, biomassaketel, pelletkachels. De komende jaren krijg je ook nog eens veel subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een all electric pomp is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Noord-Brabant.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Vraag offerte op bij installateurs in en rondom Standdaarbuiten.