CV-ketel vervangen Staphorst Stop met gasverbruiken en realiseer een besparing tot wel €460


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Staphorst? In juli 2020 kun je kiezen uit opties: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een kwestie waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Met ingang van 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Rond voorjaar 2030 moeten we volledig van het gas af. Wat is dan wijsheid? De basis hiervan bestaat uit meerdere componenten: hoe “groen” wil je zijn, wat mag het kosten, wat voor type woning heb je, en wat kun je zeggen over de isolatie? Cruciaal: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Staphorst wat betreft bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op de site bekijk je de meeste bekende alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Evenwel: biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen, het warmenet, elektrische cv-ketels zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen met betrekking tot ons toekomstig energieverbruik. Middels cvketel-warmtepomp.nl bekijk je meerdere toekomstbestendige opties. Wat zijn de alternatieven van een gasgestookte ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Selecteer een van de thema’s hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Staphorst.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Staphorst?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Staphorst [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan moet je alle innovaties afwegen. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit een tweestrijd opleveren. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Staphorst is een absolute aanrader. Goed voor het milieu, voordelig en je investering heb je snel terugverdiend. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Robur warmtepompen).

Advies warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepomp versie te installeren zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die rijmt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag meerdere offertes op en kies een deskundige warmtepomp installateur in Staphorst. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Bekijk altijd of alles goed is aangesloten. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp met optionele boiler.

Eventueel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Staphorst

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Maar je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van merken als Dietrich of natuurlijk Viessmann. Wat is geschikt voor mijn situatie? Op de site check jij per mogelijkheid bruikbare informatie. Hoe werkt het, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en zet dit om naarwarmte die je kunt gebruiken voor het verwarmen van water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Fikse kostprijs
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Staphorst: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. Het kostenplaatje: +/- €3100 met monteren.

 • Milieubewust water opwarmen
 • Combineren met warmtepomp
 • CV-ketel blijft nodig
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken kleine korrels houtafval. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op normaal hout en houtsnippers.

 • CO2-neutraal stoken
 • Automatische ontsteking
 • Intensief onderhoud nodig
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een toekomstgericht product en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Voorkomt schimmel
 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dit is aantrekkelijker. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Geen geluidsoverlast
 • Een hoog verbruik
 • Geen subsidies

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk waardoor warm water stroomt. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Beperkte keuze
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Staphorst? Dan moet je rekening houden met vele soorten kosten. Onze vakmannen hebben hieronder een opsomming geplaatst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijk tegenover de CV-ketel. Niet vergeten: de kostprijs ligt hoger (en vergeet de installatie niet). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Overijssel) ligt tussen de €2050 en €5150.

Artikelprijs

De productprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Gebaseerd op de soorten systemen (Hybride, Ventilatielucht, Lucht/lucht, Water/water, Lucht/water) liggen de prijzen tussen de €4000 en €15500. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Meeden vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Ten tweede krijg te doen met installatiekosten. De tarieven van installateurs komen regelmatig uit tussen de €1000 tot €3900. Kies je voor eenbodem-warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een normale ventilatielucht warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Energieverbruik

De HR-ketel verbruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat houdt dat in? De gasmeter gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De “korting” op de energierekening kan oplopen tot wel 50%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidie

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Het gevolg is een gulle ISDE subsidieregeling. In de actuele apparatenlijst ontdek jij per installatie de geldende subsidie in Staphorst. Vergoedingen schommelen tussen de €1650 tot €3200. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Climaveneta NX-N /LN-CA 0152P kun je aanspraak maken op €4550 en m.b.t. de Pico Energy NDB S10EuC krijg je €2800. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Staphorst.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten onderzocht? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij een instapmodel (lucht-lucht warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp ligt rond de minder dan 10 jaar, bij een grondwater-warmtepomp ga je richting de een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Staphorst?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of laatst nog een hoog rendement ketel laten neerzetten? Het gros van de huizenbezitters realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: aantrekkelijk geprijsd, geen dure installatie / vakman, werkt prima samen met huidige verwarming. Het heikele punt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is eigenlijk niet genoeg. In 2050 is in principe elke woning gasvrij. Nu ook online: warmtepomp Dinxperlo.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Op basis van cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je een alternatieve CV ketel zonder gas in Staphorst. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Je betaalt niet voor duur gas. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? En gebruik je zonnepanelen? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Meteen van het gas af? Neem dat de volgende opties in overweging: biomassaketel, pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers, elektrische cv-ketels. De komende periode heb je de beschikking over een leuke subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een full-electric apparaat is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Overijssel.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in de buurt van Staphorst.